Yıkılmak istenen “İnsanlık Anıtı” heykeli için bir basın toplantısı düzenleyen heykeltıraş Mehmet Aksoy’a destek vermek amacıyla Akatlar Kültür Merkezi’ne giden Bedri Baykam ve asistanı Tuğba Kurtulmuş’u, toplantı çıkışında bıçakla yaraladıktan sonra polise teslim olan Mehmet Çelikel emniyet ifadesinde saldırı nedenini de anlattı.

Çelikel, sanatçı Baykam'ı vurmaya, internette gördüğü “Şehvetin Tadı” adlı serginin posterini gördükten sonra karar vermiş. Çelikel'in ifadesine göre "iç çamaşırlı armut" her erkeği baştan çıkartan bir resimmiş ve bu bıçaklama için bir sebep oluşturmuş.

Çelikel emniyet ifadesinde şunları söylüyor, “İnternet sayfasında ‘Şehvetin Tadı’ adlı bir sergi dikkatimi çekti. Serginin afişinde bir meyve vardı. Erkekleri baştan çıkaran bir resimdi. Görünce çok sinirlendim. Onu nerede bulabilirim diye araştırdım. Akatlar Kültür Merkezi’nde toplantıya katılacağını öğrendim. Toplantı sonrası otoparkta yardım isteme bahanesiyle yaklaşıp bıçağı sapladım. Yanında kadın vardı. Karısı olduğunu düşünüp onu da vurdum.”

Küratörlüğünü Bedri Baykam’ın yaptığı ve Türk çağdaş sanatının tanınmış isimlerinin eserlerinden oluşan “Şehvetin Tadı” isimli sergi, Piramid Sanat Galerisi’nde 7 Mart tarihinde açılmıştı. 26 Nisan’a kadar sürecek sergide Baykam’ın yanı sıra Şükran Moral, Taner Ceylan, Barış Cihanoğlu, Bahri Genç, Deniz Gökduman, Mustafa Karyağdı, Temür Köran, Burhan Kum ve İlke Kutlay gibi sanatçıların “aşk ve erotizm” temalı 20 eseri yer alıyor. Sergi, cinsellik konusundaki tabuları sarsmayı ve yıkmayı amaçlıyor. (Habertürk)