Cumhuriyet Savcısı Zafer Kılınç'ın hazırladığı iddianameyle, 88'i tutuklu 357 sanık hakkında 2 yıldan başlayan ve ömür boyu hapse varan ceza istemiyle İzmir 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede adı geçen 831 mağdurdan, aralarında devlet memuru, asker ve MİT mensuplarının da bulunduğu çok sayıda kişinin suç örgütü tarafından fişlendiği iddia edildi.
Çete lideri olduğu iddiasıyla suçlanan marina işletmecisi Bilgin Özkaynak ile Narin Korkmaz hakkında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kişisel verilerin kaydedilmesi, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek suçlarından ömür boyu ve 9'ar yıl hapis cezası istendi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Veysel Kösele hakkında ise suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, yasaklanan bilgileri temin etmek suçlamasıyla 2 ila 6 yıl arası hapis cezası talep edildi.
Her ayın 27'sinde dosya üzerinden inceleme yapıp, sanık avukatların tutuklu müvekkilleri adına yaptıkları tahliye taleplerini değerlendiren mahkeme heyeti, 'örgüt üyesi olmak' suçlamasıyla yargılanan ve haklarında 1-3 yıl arası hapis cezası istenen sanıklardan Albay Ahmet Gençer Kıvrakdal, Kurmay Albay İlkay Altındağ, Prof. Dr. Albay İsmail Tayfun Uzbay, Tabip Albay Temuçin Şenkul, Londra Askeri Ateşesi Kurmay Albay Zeki Aşım ve eskort kızlardan Serap Alagöz ile sivillerden Mustafa Yıldız, Birol Sam ve Deniz Yüzbaşı Özgür'ü iki ay içerisinde tahliye etti. Davadaki tutuklu sayısı da 79'a düştü.

Duruşma yeri arandı

16 Nisan'da görülmeye başlanacak davada çok sanığın olması nedeniyle, duruşmanın nerede yapılacağına bir türlü karar verilemedi. Mahkeme Başkanı, davanın mevcut olan mahkemede görülmesini isterken, Bakanlık ise davanın Aliağa Şakran'daki Cezaevi Kompleksi içerisindeki Spor Kompleksi veya İzmir Adliyesi Sosyal Tesisleri'nde bulunan Konferans Salonu'nda yapılması yönünde görüş belirtti. Adalet Bakanlığı, davanın nerede görüleceğine dair son noktayı önceki hafta verdiği karar ile koydu. Adı geçen her üç yeri de inceleyen Bakanlık görevlileri, büyük davanın İzmir Adliyesi Sosyal Tesisleri'nde bulunan konferans salonunda yapılması yönünde karar verdi.

Kararın ardından, Başsavcı Vekili Kadir Gülcü, Cezaevlerinden Sorumlu Başsavcı Vekili Yusuf Aslan ve İzmir İl Jandarma Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Fikret Kahraman ve askeri yetkililer, Sosyal Tesisleri'ndeki Konferans Salonu'nun dışı ve içinde inceleme yaptı. Görevliler, sanıkların nereden ve nasıl içeri alınacağını en ince ayrıntısına kadar not etti. Salonda bulunan sandalye ve kürsünün yerinden sökülüp, yerine Silivri'deki gibi duruşma salonu yapılacağı öğrenildi. Çalışmaların kısa sürede başlayıp, duruşma salonunu davanın görüleceği 16 Nisan'a kadar yetiştirileceği öğrenildi.