Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bakanlığınca hassas tüketici grubunda bulunan bebekler ve çocukların korunması için hazırlanıp 1 Ocak 2013 günü yürürlüğe giren “Tüketici Ürünlerinin Güvenlik Risklerinin Belirlenmesine İlişkin Tebliğ” kapsamında yapılan denetimlerin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Tüketicinin korunması ve gözetilmesi noktasında Bakanlık olarak büyük bir titizlik ve hassasiyet gösterildiklerini ifade eden Yazıcı, yılbaşından bu yana konuyla ilgili denetimlerin sürdüğünü aktardı. Yazıcı, şubat ayında İzmir ve Kayseri’de çocuk giysilerinde ciddi bir risk oluşturan kordon ve bağcıkları yönünden; mart ayında İzmir’de bebek ayakkabıları; Adana’da bebek giysilerinin kimyasal riskleri açısından; nisan ayında ise İstanbul ve Bursa’da yürüteçler ve tekerlekli çocuk arabalarının denetlendiğini kaydetti.

İSTANBUL'A MAYIS DENETİMİ


Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yapılan piyasa araştırmalarında mama önlükleri, bebek uyku ve banyo malzemeleri ile bebeklerin tuvalet eğitimlerinde kullanılan ürünlerde ciddi risklerin bulunduğunu ifade etti.

Bu amaçla 9 Mayıs'ta İstanbul’da tüketicilerin yoğun olarak alışveriş yaptıkları satış noktalarında denetimler yapılacağını söyleyen Yazıcı, denetimlerin Bakanlığına bağlı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ve İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü denetim ekipleri tarafından gerçekleştirileceğini bildirdi.