Başbakan Ahmet Davutoğlu, hesaplamalara göre bedelli askerlik uygulamasından  yaklaşık 700 bin kişinin yararlanabileceğini belirterek, "Başvurular 1 Ocak 2015  itibarıyla yapılabilecek. Şimdilik taksit düşünülmüyor" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Meclis grup toplantısında bedelli askerlikle ilgili açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, grup toplantısında yaptığı açıklamada, "1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olanlara bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin lira ödeme karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar. Bedelli askerlik imkanının getirilmesiyle, hem söz konusu olan birikim hafifletilmiş olacak, hem de buradan sağlanacak kaynak savunma sanayi fonuna aktarılacak." dedi.

Bu koşullara göre 1987 doğumlular de bedelli askerlikten yararlanabiliyor. Açıklamaya göre bedelli askerlik için en son 31 Aralık 1987 doğumlular başvuru yapabilecek. 1 Ocak 1988'de doğanlar ise başvuru yapamıyor.