Eğitim Sen Salihli Temsilciliği öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasında, Torba Yasa protesto edildi. Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda eylem yapan KESK'e bağlı sendikalardan Eğitim-Sen, Tüm Bel-Sen, SES, DİSK, Genel-İş, ÖDP, EMEP, TKP, BDP, Halk Kültür Merkezleri ve Alevi Kültür Derneği üyeleri slogan atarak torba yasayı protesto etti.


Eğitim Sen Salihli Temsilcisi Ümit Gül, Torba Yasa'dan haklarını gasp eden maddeler olduğunu ileri sürerek bu maddelerin ayıklanmasını istediklerini söyledi. Meclis'te görüşülmekte olan Torba Yasa'yla; işsizlik fonunun yağmalanacağını anlatan Gül, şöyle konuştu:
"Primlerimizden oluşan İşsizlik Sigortası Fonu, işsizlere değil, kaynak olarak hazineye ve işverenlere aktarılacak. Sürgünler yasallaşacak, esnek ve kuralsız çalışma yasalaşacağı için on binlerce belediye işçisi 'ihtiyaç fazlası' olarak milli eğitim veya emniyetin taşra teşkilatına sürgün edilecek. Bu belediyeler 5 yıl boyunca yeni işçi alamayacak. Hizmet alımı yöntemiyle taşeronlaşma yaygınlaşacak. Memurlar 'kamu yararı' ve 'hizmet gerekleri' sebebiyle ihtiyaç duyulması halinde diğer kurum ve kuruluşlarda
6 aya kadar geçici süreyle görevlendirilebilecek."

Ödünç memurluk getirileceğini belirten Gül, sözlerine şöyle devam etti: "Tasarı kabul edildiğinde memurlar da işçiler gibi başka kurumlara ödünç verilebilecek. Norm kadro fazlası kamu emekçileri ihtiyaç fazlası personel olarak 4/C'ye geçirilecektir. Çalışma yaşamı esnekleştirilecek, uzaktan çalışma, evden çalışma ve çağrı üzerine çalışma biçiminde iş yaşamı esnek ve kuralsız hale getiriliyor. Bunun sonucunda hepimizi bekleyen şudur: Kısa süreli çalışma nedeniyle tüm çalışanlar primlerini 30 güne tamamlamak için kendi cebinden ödeme yapacak. Kendi cebinden primini tamamlamayan sağlık sigortasından yararlanamayacak, ömür boyu emekli olamayacak. Herkes gelirinin yüzde 12 buçuğu oranında prim ödemedikçe sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak. Kadın emeği sömürülecek." Gençlerin ve çocukların geleceğinin çalınacağını anlatan Gül, şunları söyledi: "16-18 yaş arasında çalışan yüzbinlerce genç ortalama 85 TL daha az ücret alacak. İşe ilk girişlerde deneme süresi 2 aydan 4 aya çıkacaktır. Stajyerlik uygulamasıyla ücretler düşürülüp sömürü artırılacaktır. Meslek yüksek okulu öğrencileri,
meslek lisesi ve çıraklık okulu öğrencileri ile aynı kategori içine sokularak stajyerlik ve çıraklık ücretleri düşürülecektir. Denetimsizlik artırılacak, işçi lehine iş müfettişleri eliyle yapılan denetimler, işçinin temel haklarına ve alacaklarına dair yetki bağımsız iş müfettişlerinden alınarak bakanlık personeline verilerek denetimsizlik artırılacak. İşverene vergi affı, emekçiye ücret esnekliği ve sefalet, kadınlara ve çocuklara yoğun emek sömürüsünü getiren, tüm çalışanların iş güvencesini ortadan kaldıran Torba Yasa Tasarısı geri çekilsin."