Son yıllarda henüz belirlenemeyen bir nedenle ağaç dallarında kuruma meydana geldiğini ifade eden Kahraman, "Fıstık çamı ağaçlarında meydana gelen bu zararın belirlenmesi için topladığımız imzalı dilekçelerimizi, Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan başta olmak üzere Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, orman mühendisliği bölümleri ve İzmir Valiliğine göndereceğiz" dedi.
İlgili Bakanlıklarla Başbakanlığa gönderilen yardım çağrısı ise şöyle
Bergama ilçe merkezimize 20 km uzaklıktaki Kozak Yaylamızda 10 milyon fıstık çamı mevcuttur. Fıstık çamı her yıl ürün vermektedir.
Kozak yöremizde bulunan fıstık çamı sahası, Türkiye'nin fıstık çamı alanlarının yarısını oluşturmaktadır. Türkiye'de üretilen ortalama 1500 tonluk çam fıstığının yaklaşık olarak 1000 tonu Kozak Yaylası'ndan elde edilmektedir. Kozak'ın üretim değeri İtalya ve Portekiz'in de arasında bulunduğu bir çok ülkenin üretim değerinden daha fazladır. Çünkü bu yörenin toprakları, fıstık çamının gelişmesi açısından oldukça müsait özellikler arz etmektedir.
Son yıllarda 17 köyden oluşan Kozak yöremizin en önemli geçim kaynağı olan çam fıstığı ağaçlarımız çevreden kaynaklandığını düşündüğümüz sebeplerden dolayı kararıp kurumakta ve sonrasında ölmektedirler. Kozak yöremizin tüm alanlarında kararıp kuruyarak ölen ağaçlardan ürün alınamamaktadır.Yöremizdeki özellikle Aşağıcuma, Terzihaliller, Yukarıcuma, Hacıhamzalar köylerinde ve diğer tüm köylerdeki çam fıstığı alanlarında da görülen ve artarak yayılan, kararma ile başlayıp yoğun kuruma sürecine giren ağaçlarımızdaki kayıplar yöre ekonomisini olumsuz etkilediği gibi doğanın canlı, sağlıklı görünümünü de bozmaktadır.Aynı zamanda bu bölgenin ikinci bir önemli ürünü olan üzüm bağlarında da yine çevreden kaynaklandığını düşündüğümüz nedenlerden dolayı verimsizlik ve bitki kurumaları görülmektedir. Çam fıstığı ağaçlarımızda ve üzüm bağlarımızda verim düşüklüğü ile başlayıp hiç ürün alınamaz hale gelinen, kuruyarak, ağaçlarımızı ve bağlarımızı yok olmaya kadar götüren sürecin nedenlerinin araştırılıp, bu hastalığın daha da çok alana yayılmasının engellenmesi için yardımlarınızı diliyor gereğinin yapılmasını arz ediyoruz.