Beyaz yaka işe alım kapsamında ülkemizde hizmet veren birçok şirket önemli gelişmeler göstermektedir. Beyaz yaka diye tabir edilen vasıflı şirket elemanları yetiştirme konusunda uzman kadrolar ile çalışıp headhunt terimi çerçevesinde analizler yapan bu şirketler önemli mesafeler kat etmişlerdir. Beyaz yaka işe alım hizmetleri insan kaynakları şirketlerinin en çok önem verdiği konulardan biri olarak dikkat çekmektedir.

İşe alım danışmanlık hizmetleri insan kaynakları firmaları sayesinde artık çok daha kolay. Uzman kadroların uyguladığı teknik ve stratejiler ile önemli anlamda mesafe kat eden şirketler oldukça önemli bir paya sahiptir. İşe alım danışmanlık konusunda önemli gelişmeler kat eden bu şirketler artık büyük şirketlerin vazgeçilmezi olmuştur.

İk danışmanlık konusunda son yıllarda büyük ilerlemeler gösteren insan kaynakları ve danışmanlık şirketleri her sektörde boy gösteremeye devam ediyor. Her alanda vasıflı eleman yetiştirme ve büyük firmalara kazandırma konusunda tecrübeli uzman kadroya sahip olan bu ik danışmanlık firmaları günümüzün vazgeçilmez şirketlerinden olmasıyla dikkat çekmektedir.