Toprak altında kalan işçilerin aileleri sevindirici bir haber bekliyorlar. Ancak son 3 gün içerisinde yaşadıklarına dair küçük bir belirtinin bile olmayışı, kayıp yakınlarını kahrediyor. Olayın yaşandığı Çöllolar Havzası ile ilgili olarak da çok sayıda şikayet ulaşıyor yetkili mercilere. Hatta konuyu olay yerine gelen uzmanlara bile anlatmak isteyen insanlar var.

Arama-kurtarma ekipleri ümitle 2 kilometrelik alanda çalışmalarına devam ediyor. Göçük bölgesine gelen EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış, Maden-İş Genel Başkanı İsmail Aslan ve devlet erkanı öncelikle toprak altındaki insanların çıkarılmasını ve ayrıntıların daha sonra konuşulmasını istiyorlar. Maden-İş Genel Başkanı İsmail Aslan ilk göçükten sonra da geldiği olay yerinde yaptığı açıklama da, konuşmanın anlamsız olduğunu ve yapılacak işin toprak altında kalanların çıkarılması olduğunu ifade ediyor. Aslan, “Kriz masası kuruldu. Göçük altında kalan insanları biran evvel o toprağın altından nasıl kurtarırız, bunun kritiğini bunun hesabını yapıyoruz.

Bu tip olaylarda çıkıp kahramanlar gibi konuşmanın bir anlamı yok. Ortada bir ateş var. O ateşi biz nasıl söndürebiliriz onun hesabı içerisindeyiz. Bugün göçük dediğimiz bu olay bilindiği üzere 4 gün önce yine olmuştu. Önce ki göçük olayından dolayı kurum olarak bir ön etüt çalışması yapmak istenilmiştir. Firma meydana gelen göçüğü nasıl yaparız, bu işin altından nasıl kalkarız diye mühendisi ile işçisiyle birlikte oraya inmiştir. Şimdi bu durumu kalkıp orada çalışıyordu, çalışmıyordu diye konuşmak yanlış. Burada bir olay olmuş. Bu konuda laf üretmektense acımızı nasıl söndürürüz, insanları toprak altından nasıl çıkartırız bizim birinci asli görevimiz bu olmalıdır. Burada çalışan yaklaşık 831 kişi var.” dedi.

Aslan, "Pazartesi gününe kadar bu şirkette görev yapan 831 kişi çalışmayacak. Göçük olan alanda işçiler çalışmayacak. Ama hayat devam ediyor. Ciner Grubu’na Enerji Bakanlığı olarak EÜAŞ el koydu. Olaya el koydu. Bu andan itibaren bu süreci devlet olarak, Enerji Bakanlığı olarak kurum olarak bakanlık takip edecek ve sonuca öyle varılacak." ifadesini kullandı.
Kayıp yakınları ise toprak altında olan yakınlarının bir an önce bulunması gerektiğini ifade ediyorlar.