Kocaeli'nin Gölcük ilçesi dün bir banka soygunu girişimine sahne oldu. Kara çarşafla bankaya giren bir şahıs, bankadaki çalışanları ve müşterileri rehin aldı. Polis, caddeyi ulaşıma kapattı ve güvenlik önlemi aldı. Bazı rehineler olay yerinden atlayarak kaçarken, bazı rehinelerin de üst katta saklandığı öğrenildi. Soyguncu daha sonra 800 bin TL ve otomobil istedi. Polis Suriye uyruklu kişiyi tüm ikna çabalarına rağmen ikna edemeyince vurarak durdurdu. Soyguncunun böbrek hastası olan çocuğu için bu soygunu gerçekleştirmeye çalıştığı öğrenildi.

Üzerinde çarşaf bulunan kişi, dün saat 17.00 sıralarında banka şubesine girdikten sonra tabancasını çekti. Büyük panik yaşanırken, soygun girişimcisi, banka çalışanlarını bir odaya kilitledi. Hemen harekte geçen polis ekipleri bankanın etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı. 112 Acil ve itfaiye ekipleri de olay yerine yönlendirilirken, polis içeriden çıkan bir kişiden bankaya giren kişi hakkında bilgi aldı. Polis caddeyi ulaşıma kapatarak herkesi uzaklaştırdı.

ÇARŞAF VE PEÇELİ SOYGUNCU

Saat 16.45 sıralarında, Amiral Sağlam Caddesi üzerinde bulunan banka şubesine giren silahlı soyguncu tehdit ettiği banka çalışanlarını ve müşteriler olmak üzere 12 kişiyi rehin aldı. Üzerine çarşaf giyinip, yüzünü peçe ile gizleyen silahlı soyguncu bankadaki güvenlik görevlisinin tabancasını aldı. Bu sırada banka çalışanları ve müşteriler bankanın birinci katına çıktı ve kendilerini burada bulunan bir odaya kilitledi.

Olay yerine Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri sevk edildi. Polis caddeyi ulaşıma kapatarak, vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı. Polis, 112 Acil ve itfaiye ekiplerini de olay yerine çağırdı.

Üzerinde çarşaf bulunan soyguncunun canlı bomba olabileceği de düşünülerek sık sık telsizlerden uyarılar yapılıp herkesin talimatlara uyması istenildi. Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel ekipleri yönlendirdi.

SİLAHLI SOYGUNCU 800 BİN TL VE OTOMOBİL İSTEDİ

Silahlı soyguncu polislerden 800 bin TL para ve bankanın önüne bir otomobil getirilmesini istedi. Bankanın önündeki cadde boşaltılırken, bir otomobil getirildi. Soyguncu ile görüşmeler devam ederken, içeride rehin alınan 2 müşteri ile saklanan 2 stajyerin bulunduğu bildirildi.

BİRİNCİ KATTAN ATLAYIP KAÇTI

Silahlı soyguncunun zemin katta bulunduğu sırada birinci katta bulunan bazı banka çalışanları ve müşteriler aşağıya atlayarak kaçtı. Düşmenin etkisiyle ayaklarından yaralanan bir kişi ise kaldırıldığı Gölcük Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Araçları kendine siper alan polisler içeride bulunan soyguncuyu dikkatle izledi. İçeride bulunan bazı rehineleri de silahlı soyguncu serbest bıraktı. İçeride sadece bir kişiyi rehin alan 25-30 yaşlarındaki erkek soyguncunun Suriyeli olduğu düşünülürken, bağlantı kurulmaya çalışıldı. Polis titizlikle operasyon hazırlıklarını sürdürüyor.

SOYGUNCU VURULDU

İstanbul'dan helikopterle Donanma Komutanlığı'na gelen özel müdahale timi, silahlı soyguncuya operasyon için bankanın çevresinde konuşlandı. Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel de bankada bulunan soyguncu ile telefonla görüşerek ikna etmeye çalıştı. Böbrek hastası olan çocuğunun tedavisi için soygunu gerçekleştirdiği iddia edilen Suriye uyruklu kişi tüm ikna çabalarına rağmen rehineleri serbest bırakmadı. Soyguncu bankanın zemin katında bulunan iki banka müşterisini rehin alırken, üst kata kaçan iki stajyer ise kendilerini bir odaya kitleyerek beklediler. Özel müdahale timi görüşmelerden sonuç alınamayınca operasyon için uygun görüşü yakalamaya çalıştı. Saat 23.05 sıralarında özel müdahale timi, açtıkları ateş ile silahlı soyguncuyu vurup etkisiz hale getirdiler. Bankaya giren sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde soyguncunun ağır yaralandığı belirledi.

Bomba imha ekibi de bankada arama yaparken, yakınları rehin alınan kişiler ise silah seslerinin ardından bankaya doğru koştu. Rehine yakınlarının içeriye girmeleri polisler tarafından önlendi. Kurtarılan rehinelerin sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ YARIMEL: SOYGUNCU AĞIR YARALI

Operasyonda ağır yaralandığı bildirilen soyguncu ambulansla Gölcük Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındı.

Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel de operasyonun ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Soyguncunun paraya ihtiyacı olduğu için bankayı soymak istediğini söyleyen Yarımel, "Olay adi bir suç. Paraya ihtiyacı olduğu için soygunu gerçekleştirmiş. Yarı Arapça, yarı Türkçe konuşuyordu. 4 rehinenin de sağlık durumları iyi. Ağır yaralı olarak  hastaneye kaldırıldı" dedi.