Bodrum'u bu kadar tercih edilir kılan gece hayatından çok temiz ve duru mavisi olsa gerek. Mavinin daha mavi, suyun daha berrak olduğu koylarla dolu Bodrum, deniz tutkunlarının bir tatilden tüm beklentilerini karşılar nitelikte.

Bodrum'un en çok bilinen ve ziyaret edilen denizleri; Bitez, Yalıkavak, Torba, Türkbükü ve Gümüşlük'ten oluşsa da eşsiz güzellikte birçok koy da mevcut. Ve bu koyların henüz çok kişi tarafından bilinmemesi de doğa tutkunları için ayrı bir güzellik yaratıyor.

Aspat Koyu

Aspat koyu, berrak denizinin yanında tepesinde bulunan Venedik Kalesi'yle de görülmeye değer bir koy. Birçok şarkı ve tarihi eserde de adından söz ettiren Aspat koyu, Bağla koyunun biraz ilerisinde yer alıyor.

Karaincir


Karaincir koyunun en önemli özelliği iki tepe arasında kaldığı için pek rüzgar almamasıdır. Yaklaşık 500 metre uzunluğunda ince kumdan oluşan sahili, deniz tutkunlarını ilk görüşte etkilemeye yetecek güzellikte. Bodrum'a 24 km uzaklıktaki Karaincir koyuna günlük tekne turlarıyla da ulaşmak mümkün.

Bağla Koyu

Bodrum'un belki de en çok tercih edilen koyu denenebilir Bağla koyu için. 15. yüzyılda Piri Reis'in haritasında da kendisine yer bulan Bağla koyu, son dönemlerde yapılan lüks restoran ve otellerle dolu olsa da eski dönemlerde Bodrumluların toplanma ve eğlenme alanı olarak biliniyor. Bodrum'a yaklaşık 14 km uzaklığındadır.

Kadıkalesi

Bodrum'dan yaklaşık 22 km uzaklıkta yer alan Kadıkalesi koyunun tarihi oldukça eskiye dayanıyor. Kadıkalesi koyunun Lelegler tarafından iskan edildiği ve o dönemde buradaki antik şehrin Pedasos ismiyle anıldığı biliniyor. Hatta, Pedasos'un kurulan yarımadadaki 8 Leleg şehrinin ilki ve bu şehirlerin başkenti olduğu da ileri sürülüyor. Koya adını veren ve bir burun üzerinde yapılmış kale Helenistik dönemin etkilerini göstermekte. Kadikalesi’nin geniş ve kumlu olan mükemmel kumsalı mandalina bahçeleri ile çevrili yapısı da tatilseverlerin deniz kenarında huzurlu vakit geçirmelerini sağlayan bir ayrıntı.

Bodrum tatili sırasında her zamanki yerlerden farklı yerlere gitmek ve yeni yerler görmek için listede yer alan koyları görmeniz daha farklı bir tatil geçirmenizi sağlayabilir. Ayrıca kalabalıktan kaçmak da bazen bir tatil için en çok aranan özellik olabiliyor. Bodrum koylar da aranılan sessizliği ve huzuru fazlasıyla sunuyor.

Bodrum'un eşsiz koylarına ulaşmak için SunExpress Bodrum Uçak Bileti ile yolculuğunuza başlayabilirsiniz. Özellikle yaz tatillerinde araba yolculuklarının daha yorucu olduğu da bir gerçek. Tatile uçak yolculuğu ile başlamak, tatilde lazım olan enerjiyi de saklı tutacak bir ayrıntı.

Bodrum'a yaz ayları boyunca yaklaşık 2 milyon civarında turistin geldiği güvenilir kaynaklardan açıklanmakta. Dünyanın sayılı temiz ve berrak denizlerinden olan Bodrum, turistik değerleriyle Muğla'nın da gelişimine katkıda bulunuyor. Ayrıca tatilde suyun üzerinde olmak isteyenlerin de keyifli yat turlarına katılabileceği birçok imkan da bulunuyor. Günlük turların yanında uzun süreli turların da yapılabileceği tekne ve yatlarda, tüm hafta boyunca denizin güzelliğinde kendinizi bulabilir ve tüm yıl boyunca yaşadığınız stresten uzaklaşabilirsiniz. Gündüzü ayrı gecesi ayrı olan Bodrum koylarında tatilinizi hiç bitirmek istemeyeceksiniz.

Her geçen gün doğal kaynakların yerini lüks ve gösterişli binalarla dolduğu günümüzde, biraz da olsa tarihi ve doğal güzelliklerini korumayı amaçlayan Bodrum koyları, zaman ve imkan varken ziyaret edilmesi gereken yerlerden. Çünkü gelecek zamanlarda o doğal koylarda da önceden rezervasyon yaptırmanız gereken lüks beach'lere rastlamak çok da uzak olmasa gerek.