İzmir Adliyesi'nde sekreter olarak çalışan Seval Aktaş (31), 3 yıl önce Seyfettin Korkmaz'dan boşandı. Genç kadın velayetini aldığı 7 yaşındaki kızı Z.K. ile birlikte yaşamaya başladı. Boşanan Aktaş ve eski eşi Korkmaz, dün kızları Z.K.'nin okul müsameresine birlikte katıldı. Müsamere dönüşü Korkmaz, eski eşi Aktaş'ın evine gidip haftasonu kendisinde kalacak kızının akülü arabasını almak istedi. Aktaş'ın Bayraklı'daki evine birlikte giden çift, bir süre sonra tartışmaya başladı. Büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce iddiaya göre sinirlerine hakim olamayan Korkmaz, cebinden çıkardığı çakıyla Aktaş'ı vücudunun 7 yerinden yaraladı. Seyfettin Korkmaz'ın elindeki çakının kırılması üzerine mutfağa bıçak almak için yönelmesini fırsat bilen Aktaş, komşusu Aynur Günebakan'ın evine kaçtı. Aktaş'ın peşinden giden Korkmaz, kadının balkona çıkıp yardım için bağırması üzerine kızı Z.K.'yi de yanına alarak olay yerinden kaçtı.
Yaralanan kadının komşusu durumu, polise ve sağlık ekiplerine belirtti. Acil yardım ekipleri, Seval Aktaş'ı ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne götürdü. Tedaviye alınan Aktaş'ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Yanına aldığı kızıyla kaçan ve akrabalarını arayarak intihar edeceğini söylediği belirtilen Korkmaz, polisin takibi sonunda yakalandı. Gözaltına alınan Korkmaz, Bayraklı Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Seyfettin Korkmaz'ın kızı akrabasının yanına bıraktığı öğrenildi.
Dehşet dakikalarını anlatan komşu Aynur Günebakan, "Seyfettin Korkmaz'ın kolunu tuttum, 'bırak beni' diye bağırdı. Senin de çocuğun var, benim de çocuğum var yapma dedim. Ancak dinlemedi. Baş edemeyeceğimi anlayınca balkona çıkıp yardım istedim. O sırada kaçmış gitmiş. Hemen sonra zaten Seval kucağımda bayıldı. Ambulans çağırıp hastaneye kaldırdık" dedi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.
İzmir'de, 3 yıl önce boşandığı eşi Seval Aktaş'ı 7 yerinden bıçakla yaralayan Seyfettin Korkmaz'ın tekstil işiyle uğraştığı öğrenildi. Korkmaz'ın kızı Z.K.'yı olaydan önce eşinin halasının evine bıraktıktıkları ortaya çıktı. Bayraklı Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanan Seyfettin Korkmaz'ın emniyetteki ilk ifadesinde, birlikte evine gittikleri eski eşi Aktaş ile geçmişte yaşadıkları tartışmalarının tekrar alevlendiğini ve sinirlerine hakim olamadığını söylediği kaydedildi.