@fuatavnifuaat adresinde yer alan iddialar şöyle:

1. Yarın operasyon yapılacak!

2. Cemaat'in terör örgütü ve paralel devlet olduğu iddiasını ortaya atarak bugünlere zemin hazırlayan Tiran büyük operasyonun startını verdi.

3. Yarın yani 12 Aralık Cuma günü İstanbul, Ankara ve Malatya merkezli operasyonlar yapılacak.

4. İstanbul'da Zir Vadisi ve Poyrazköy'deki kazılarda çıkan bomba ve mühimmatla ilgili çalışma yürüten ekibin gözaltına alınması planlanıyor

5. Bunları haber yapan Kerim Balcı, Nuh Gönültaş, Adem Yavuz Aslan, Erhan Başyurt, Bülent Keneş Mehmet Baransu ve Emre Uslu listede.

6. Ayrıca Zaman, Bugün ve Taraf gazetelerinin genel yayın yönetmenleri de göz altına alınacaklar listesinde.

7. Cemaat geneline yargı ayağı, medya ayağı, emniyet ayağı gibi geniş çaplı operasyon yapılacak.

8. Operasyon kapsamında gözaltına alınacak gazeteci sayısı 150'ye yakın.

9. PKK'nın zamanı geldiğinde kullanmak üzere İstanbul'un çeşitli noktalarına gömdüğü bomba ve silahları emniyetçiler koydu denilecek.

10. Bazı polis memurları gizli tanık yapılarak 'Bu bombaları amirlerimiz koydu' ifadesi çoktan kayda geçirildi.

11. El-Kaide kapsamında Tahşiyeciler grubuna operasyon yapan polis ekibi de gözaltı listesinde yer alıyor.

12. Ankara'daki operasyon Başbakanlık Çalışma Ofisine böcek koydukları iddia edilenlere yapılacak. Bu kapsamda 147 kişi gözaltına alınacak

13. Malatya'daki operasyon, Hürkuş ve Zirve Yayınevi'nde yaşanan cinayet dosyasında görev alan 47 polisi kapsıyor.

14. Genel olarak operasyonun merkezi İstanbul TEM Şube. Ekrem Dumanlı dahil Zaman gazetesinin neredeyse yarısı gözaltı listesinde.

15. Cemaat'le birlikte muhalif basın ve merkez medya da operasyon kapsamına dahil edildi.

16. Ülke çapında 400 kişinin gözaltına alınmasını hedefleyen operasyonla hükümet darbesi başlatıyor.

17. Tiran 'Operasyon beklediğimizden güçlü bir etki oluşturursa gerekirse seçimleri bile askıya alırız' dedi.

18. CHP-MHP ve merkez medyanın karşı koyma ihtimaline binaen ilk adım 'Ergenekon'un intikamını alıyoruz' planıyla devreye sokuluyor.

19. Hükümet darbesi ve nefret operasyonu kapsamında Tiran'ın aylardır beklettiği 28 Şubat dosyası ikinci safhada raftan indirilecek.

20. 28 Şubat gerekçesi ile merkez medyaya, Türkiye'nin tanınmış iş adamlarına, medya patronlarına ve yazarlara operasyon yapılacak.

21. Cemaate operasyon yapılırken Ergenekon'un intikamı diye susturulan merkez medya sonraki safhada 28 Şubat bahanesiyle tasfiye edilecek.

22.Muhafazakar kesim de 28 Şubat kapsamında gözaltına alınacak iş adamı, yazar ve gazetecilerin operasyona dahil edilmesiyle memnun edilecek

23.Üçüncü aşamada parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçişe muhalefet eden herkes Alevisinden Ülkücüsüne operasyon kapsamına alınacak

24. Bu süreçte yargı hedef alınarak hukuku askıya alma operasyonları devam edecek. Operasyonda görev alacak hakim ve savcılar belirlendi.

25. KÇG'nin toplantısında Hürriyet ve Sözcü'ye atanacak isimler bile netleştirildi.

26. O kadar çaresizler ki siyaseten intiharları olacak bu adımı atmak zorundalar. Aylardır yürüttükleri üç safhalı planlarını deşifre ettim.

27. 'Bugüne kadar yaptıklarımıza kimse ses etmedi gerekirse Batı'yla bir süre ilişkilerimizi dondururuz ne de olsa halk arkamızda' diyorlar.

28. En çok korktukları halk desteğinin kaybolması. 'Eğer Oslo mutabakatları ortaya çıkarsa destek biter' diye emniyet tasfiye ediliyor.

29. Haftalarca sürecek operasyonlarla Oslo'da mutabık oldukları ve 12 maddesini hayata geçirdikleri süreci böylece kamuoyundan gizleyecekler.