BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, kaza yapan eşi öğretmen Emine ve 3 yaşındaki kızı Nüda'nın getirildiği Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde müdahalede gecikildiği iddiasıyla tartıştığı Dr. Oğuz Eroğlu'na tekme tokat dövdü, Başhekim Vekili Vural Polat'a ağır hakaretlerde bulundu. Dövülen Dr. Eroğlu, BDP'li Üçer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunurken, hastaneyi suçlayan Özdal Üçer ise "Benim eşim olduğunu bildikleri için saygısızlık ettiler. Güçleri yetseydi bizi darp edeceklerdi. Bu bir faşizan, ırkçı tutumdur" dedi.

Milletvekili Özdal Üçer'in, Van Kız Meslek Lisesi'nde öğretmen olan eşi Emine Üçer, bugün öğle saatlerinde yönetimindeki otomobille Van'ın Gürpınar İlçesi'ne giderken direksiyon kontrolünü yitirdi. Devrilen otomobilde, emniyet kemerleri takılı olduğu için hafif yaralanan Emine Üçer ve kızı 3 yaşındaki Nüda Üçer, ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

DOKTORA TEKMME- TOKAT SALDIRDI

Parti çalışmaları için Van'da bulunan ve kazayı öğrenen Milletvekili Özdal Üçer de hemen hastaneye geldi. Acil Servis'te tedaviye alınan eşi ve kızını gören Özdal Üçer, iddiaya göre bağırıp çağırmaya başladı. Eşine ve çocuğuna gerekli müdahale yapılmadığını ileri süren Özdal Üçer, serviste tartıştığı sağlık görevlilerinden Dr. Oğuz Eroğlu'na tekme tokat saldırdı. Ortalık bir anda karışırken, araya girenler milletvekili Özdal Üçer'i güçlükle engelledi.

Öfkesi bir türlü yatışmayan BDP Milletvekili Özdal Üçer, Başhekim Vekili Vural Polat'a diğer görevlilerle tartışıp iddiaya göre hakaretler yağdırdı. Olayı öğrenen Van Valisi Münir Karaloğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan’la birlikte hastaneye geldi.

HASTANEDEN YAZILI AÇIKLAMA

Hastanede görevi başındayken BDP Milletvekili Özdal Üçer'in tekme tokat saldırısına uğrayan Dr. Oğuz Eroğlu da bir haftalık rapor alarak, BDP Milletvekili Özdal Üçer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Olayla ilgili Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği de yazılı açıklama yaptı. Gaziantep'teki doktor cinayetinin de hatırlatıldığı, Başhekim Vekili Vural Polat imzasıyla açıklamada şöyle denildi:

"Bugün sağlık çalışanlarımızı çok derinden üzen ve yaralayan bir olay yaşanmıştır. Depremin şehrinde, gecesini gündüzüne katarak depremin acı ve izlerini silmek için gayret eden sağlık çalışanları olarak bir milletvekilinin tekme tokat şiddetine, küfürlerine ve hakaretlerine maruz kaldık. Van Milletvekili Özdal Üçer, bugün hastanemizde Acil Tıp Uzmanımız Oğuz Eroğlu'na tekme tokat saldırmış, hem doktorumuza hem de Başhekim olarak şahsıma ağır hakaretlerde bulunmuş ve hastane koridorlarında yankılanan küfürler savurmuştur. Hastane çalışanları olarak millete örnek olması beklenen vekilin bu saldırısını kınıyoruz. Yapılan saldırılar karşısında tüm hukuksal haklarımızı sonuna kadar takip edeceğiz. Şiddetin bir milletvekilinden gelmesini sadece sağlık çalışanları olarak değil, bu ülkenin güven ve huzur içinde yaşama hakkı olan her vatandaşı gibi asla kabul edilemez. Şiddeti hak olarak görüp doktorumuzu darp eden Özdal Üçer'i bir kez daha kınıyoruz."

ÜÇER: BU BİR FAŞİZAN VE IRKÇI TUTUMDUR


BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise olayın yatışmasının ardından yaptığı açıklamada kendisinin de doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Üçer, kazanının ardından eşi Emine Üçer'le, kızı Nüda’nın hastaneye götürüldüğü sırada kendisinin de doktorları arayıp bilgi verdiğini öne sürerek şunları söyledi:

"Ben de hastaneye gittim. Müdahale edilmemiş. Biz il dışında olmamıza rağmen doktorlardan önce hastaneye geldik. Benim eşim olduğunu öğrendikleri için faşizan bir tutum sergilenmiş. Hem saygısızlık ettiler, hem de güçleri yetseydi bizi darp edeceklerdi. 112 acil servisle getirilmesine rağmen yarım saat boyunca müdahale edilmemiş. Bu bir cemaat tavrıdır. Bu bir faşizan, ırkçı tutumdur. Benim eşim olduğunu bildikleri için, tanıdıkları için böyle davrandılar. Kızım ve karım emniyet kemeri taktıkları için ölümden dönmüş. Eşim de bu doktorlar hakkında ayrıca suç duyurusunda bulunacak."

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da telefonla aradığı öğrenilen Üçer, bundan sonraki süreçte gerekeni yapacağını belirtirken, en kısa zamanda daha ayrıntılı açıklama yapacağını da söyledi.

ANNE- KIZ TABURCU

Acil Servis'te yapılan müdahalenin ardından sağlık durumları iyi olan Emine Üçer ve kızı Nüda, tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi. Yakınları tarafından hastaneden alınan anne- kız, yakınları tarafından Gürpınar İlçesi'ndeki evlerine götürüldü.