Önceki gün Resmi Gazete'de yayımlanan KHK'da pasaportlarla ilgili de değişiklikler var. Alınan bilgiye göre bundan önce Emniyet Genel Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen pasaport ve ehliyet işlemleri 1 yıl içinde polisten alınacak ve bu görev Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne verilecek.

Çipli pasaportlar da bugünden itibaren verilmeye başlanacak. Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki mutabakat nedeniyle hazırlığı yapılan ve çiplerinde parmak izi verilerini de bulunduran pasaportlar bugünden itibaren vatandaşa dağıtılmaya başlanacak. Mevcut pasaportlar, parmak izi bilgisinin yüklü olmaması nedeniyle AB şartları için uyumlu değildi.

Yeni pasaportların hazırlık işlemleri ise Emniyet Genel Müdürlüğü Pasaport ve  Güvenli Belge Daire Başkanlığınca 1 Haziran itibariyle tamamlandı. Ancak dağıtım için 1 Kasım tarihi beklendi.

Yeni pasaportun fiyatı ise eğer bir pasaportunuz varsa ek vergi ödemeyerek sadece defter ücreti olan 87.50 lira seviyesinde. Ancak bugüne kadar almış olduğunuz bir pasaport yoksa vergisini de ödemek durumundasınız.

Yeni pasaportlarda parmak izi dışında, biometrik data, ad, soyad, doğum yeri ve tarihi, kişinin uyruğu, T.C. kimlik numarası ve pasaport numarası gibi bilgiler de bulunuyor.