Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yılı kutlamaları sınırları aştı. Bulgaristan’daki Türk çocukları salgına rağmen 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı evde kutladı. Dara yayımladığı videolu mesajda 23 Nisan coşkusunu şu sözlerle ifade etti:  “Ben Dara, 9 yaşındayım. Bulgaristan’dan. 100 yıl önce 23 Nisan’da Türkiye Cumhuriyeti’nin atası  (babası) Mustafa Kemal Atatürk çocuklar dünyanın geleceğidir, diyerek 23 Nisan’ı Çocuk Bayramı ilan etti. Ben ve benim arkadaşlarım, sizin çocuklarınız korkuların olmadığı bir dünyada yaşamak istiyoruz. Bu ağır günlerin geçeceğine dair size umut ve inanç getiriyoruz, dünyadan bütün çocuklar yeniden gülecek, güneş altında oyunlarını oynayacak”

Çocuklar mutlu olsun

Bulgaristan’ın Bezmer köyünde yaşayan Eda ve ablası Damla Mithat, yayınladığı 23 Nisan videosunda Türkiye'ye selam gönderdi. Eda ve Damla Mithat kardeşler, “Biz Bulgaristan’daki tüm çocuklar da bu virüsün bitmesini ve iyi bayramlar yaşamayı diliyoruz. Türkiye'ye selamlar. İyi Bayramlar çocuklar” dedi.

Başkent Sofya’dan 7 yaşındaki Hatice Yücesan da 23 Nisan’ı arkadaşlarıyla oyun ve eğlenceyle geçiremese de, bir video ile günün önemini İsmail Hakkı SUNAT’ın “Bizim Bayramımız” şiiriyle vurguladı.  Türklerin yoğun yaşadığı Kırcaali ilinden birinci sınıf öğrencisi Güneş de, 23 Nisan Bayramı'nın heyecan verici olduğunu söyleyerek, "Bugün 23 Nisan. Sevinçliyiz hepimiz. Tatlı bugün neşemiz. Eğleniriz, güleriz, geldi yine 23 Nisan. Süsleriz bir her yanı. Geldi Çocuk Bayramı. Atatürk’ün armağanı, Yaşa 23 Nisan” şiirini Türkiye'deki ve tüm dünya çocuklarına armağan etti.

Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi, Aylin Sekizkök’ün himayesinde 23 Nisan’a özel internet üzerinden yarışma düzenlendi. Büyükelçi Aylin Sekizkök, “2020 yılı çok özel bir yıl bizim için. Çünkü Meclisimizin kuruluşunun 100. Yılını kutluyoruz. Gönül isterdi ki bu özel günde sizinle beraber coşku içinde kutlayalım 23 Nisan’ı. Ancak koronavirüs adı altında bir salgın hastalık bütün dünyayı etkisi altına aldı ve bu salgınla mücadele etmenin en iyi yolu da hepimizin kendi evinde kalması” mesajını iletti.