Bursa Orhangazi ilçesi İznik Gölü yakınlarında, Dutluca Köyü civarında Ciner Hava Taşımacılığı AŞ'ye ait Fransız yapımı Eurocopter EC 155 tipi VIP amaçlı kullanılan helikopter düştü. Helikopterde bulunan pilotlardan Ahmet Deniz’in hayatını kaybettiği, kaptan pilot İsa Aşık’ın ve helikopter teknisyeninin ise yaralandığı belirtildi.

Kaptan Pilot İsa Aşık’ın bacaklarında kırık olduğu, teknisyenin ise hafif yaralı olduğu kaydedildi. Pilot Ahmet Deniz’in ise kaza yerinde hayatını kaybettiği belirtildi.

Kazayı, helikopter düştükten sonra hafif yarayla atlatan teknisyenin 112’yi arayarak haber verdiği ve yardım istediği bildirildi. Kazanın sebebi olarak; yoğun yağış ve sis olabileceği bildirildi. Bilecik-Bursa-Kocaeli-Sakarya hattında son beş gündür yoğun bir yağış görüldüğü, sis nedeniyle yer yer görüş mesafesinin 5 kilometre ve altına düştüğü ifade edildi.


GÖRÜŞ MESAFESİ 5 KİLOMETRENİN ALTINA DÜŞMÜŞ


Kazanın yaşandığı bölgede, görüş mesafesinin 5 kilometrenin altına düşmesi sonrası, alçak irtifada uçuş yapan helikopterin bir yüksekliğe çarparak düşmüş olabileceği iddia edildi. Meteorolojik şartlardan dolayı düşmüş olabileceği belirtilen helikopterin, yeni ve teknolojik özelliklerinin iyi olduğu kaydedilerek, helikopterin üç personelinin de Kara Kuvvetleri Kara Havacılık Komutanlığı’ndan emekli askerler olduğu bildirildi.
Ciner Grubu’na ait özel helikopterin, VIP amaçlı kullanıldığı ve uçuş yapmadığı durumlarda Esenboğa Havalimanı’nda beklemede bulunduğu öğrenildi.

Helikopterin, özellikle K.Maraş Afşin-Elbistan Termik Santrali havzasında meydana gelen göçük sonrası sıklıkla oraya yönetici ve personel taşıdığı bildirildi. Helikopterin bir süre öncesine kadar 112 Acil Servis hizmetlerinde de kullanıldığı kaydedildi.

Uzmanlar, bölgede son dönemde Bilecik-Bursa-Kocaeli-Sakarya hattında son beş gündür yoğun bir yağış görüldüğü ve oluşan sis nedeniyle bazı helikopter uçuşlarının iptal edildiğini ve düşen helikopterin bu anlamda riskli bir uçuş gerçekleştirdiğini öne sürdüler.