Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İzmir'de Kordon'daki işletmecilerden oluşan Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı'ya Ak Parti rozeti taktı. 2011 genel seçimlerinde de CHP'den aday adayı olan Şanlı, Bakan Müezzinoğlu'nun taktığı rozetle Ak Partili oldu. Trakya kökenli Şanlı, aday adayı olacağının konuşulduğu günlerde, aktif siyasete girme kararın, Balkan-Rumeli Platformu ve Kordon esnafının baskısıyla aldığını söylemiş, İzmir'in prestij bölgesi Kordon'daki esnaf örgütlenmesindeki rolünün de TBMM çatısı altında önemli olduğuna işaret etmişti. Ömür Şanlı, "Aziz Başkanımızla omuz omuza partimizin, CHP'nin başarısı için ter dökeceğiz" demişti.
Ancak daha sonra Kordon'daki işletmeler ve BaşkanKocaoğlu arasında gerilimli günler yaşanmıştı. Şanlı'nın Başkan Kocaoğlu ile arası tente, yol işgali gibi konular yüzünden açılmış, basına yansıyan tartışmalar olmuştu. Bu tartışmalar sonrası eşi de Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan Ömür Şanlı, aynı zamanda hemşehrisi olan ve dönemin Ege Koordinatörü Mehmet Müezzinoğlu'nun referansıyla il kongresi öncesi Ak Parti'ye katılmıştı.
Önceki gün rozet takma töreninde konuşan Bakan Müezzinoğlu'nun, "Şanlı'nın İzmir siyasetinde ve yerel dinamiğinde güzel bir duruşu var. İzmir'in kazanımlarına katkısını bundan sonra Ak Parti'de yapacak. Kentin gelişimine katkıda bulunacak" övgüsünde bulunması dikkat çekti.

İçkili mekanların da temsilcisi

Rozet takma töreni sonrası Şanlı, temsilcisi olduğu 120 işletmeyi her zaman siyasetin dışında tutmaya çalıştığının altını çizdi. CHP'li olduğu dönemde de, şimdi de Kordon esnafını çıkarları için kullanmadığını ifade etti. Şanlı, "O dönemde de esnafımla konuştum, görüşlerini aldım. Şimdi de öyle. Hiçbir zaman esnafımı kendi çıkarlarım, siyaset için kullanmam. Zaten 6 ay önce kongrede Ak Parti'ye geçmiştim. Rozetin takılması gerekiyordu. Onu da Balkanlı Bakanımız olduğu için böyle uygun gördüler" dedi.

Kordon'daki 120 içkili işletmenin temsilcisi olmasının, hatta kendisinin de böyle bir işletmeyi çalıştırmasının ne işletmeler ne de parti için rahatsızlık yaratmayacağını belirten Şanlı sözlerini şöyle sürdürdü; "Ak Parti'nin İzmir'de en büyük sıkıntısı, İzmirlilerin böyle bir önyargısının olması. İstanbul'da hangi bar, kulüp içkili diye kapatıldı ki? Ak Parti'nin insanların yaşam tarzına saygılı olduğunu 6 aydır yaşayarak gördüm. Herkese kucak açıyor. Şimdiye kadar şehir efsanesine dönen içki yasaklama gibi böyle bir şeyi ben görmedim. Benim de yaşam tarzım belli. Sosyal, demokrat bir yaşam tarzım var. Ona, benim kırmızı çizgilerime dokunulursa zaten ben de Ak Parti'li olmam."