Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle birçok ilde metro ve tramvay seferleri yapılamıyor.

İSTANBUL


İstanbul'da elektriğin saat 10.40'da kesilmesi ile raylı sistemler adeta felç oldu. Kesinti sonrası duraklardaki yolculara biletleri iade edildi. Metro, tramvay ve Marmaray duraklarında yolcuların bir kısmının bekleyişi sürerken bazı duraklarda yoğunluk oluştuğu gözlendi. Enerji yeniden sağlanır sağlanmaz seferlerin başlayacağı bildirildi.

ANKARA

Ankara’da metro seferleri ile hızlı tren seferleri durdu, trafik sinyalizasyon sistemi çalışmıyor. Metro seferlerinin durması nedeniyle metroda uzun kuyruklar oluştu.

İZMİR

Türkiye'nin birçok ilinde meydana gelen elektrik kesintisi, İzmir'de başta ulaşım olmak üzere pek çok alanda sıkıntıya sebep oldu. Metro ve İZBAN gibi demiryolu ulaşımı tamamen durdu. Trafik ışıklarının sönmesi, trafiğin kilitlenmesine sebep oldu. İZBAN'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Metropol kentler başta olmak üzere ülkemizin büyük bölümünde, saat 10.36'da yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle İZBAN'a ait seferler, zorunlu ve geçici olarak hizmet dışı kaldı." denildi. Hastaneler, okullar, kamu kurumları gibi yerlerde işlemlerin durduğu gözlendi.

BURSA

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi Bursa’da da hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Bursa’da saat 10.35’te başlayan elektrik kesintisi nedeniyle kent içi ulaşımda kullanılan Bursaray seferleri durdu. Trafik ışıkları da çalışmadı. Bursa’daki kesintinin en çok sanayi bölgelerini etkilediği bildirildi. Bursa'da elektrik dağıtımını yapan UEDAŞ yetkilileri, kesintinin ülke genelindeki sistemden kaynaklandığını belirtti.