Alaattin Çakıcı'nın rahatsız olan annesini ziyaret edebilmek için yaptığı izin talebini inceleyen Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı, Çakıcı'nın gerekli güvenlik önlemleri altında İstanbul'da bulunan annesi Şakire Çakıcı'yı yol hariç 6 saat ziyaret etmesinin uygun görüldüğünü bildirmişti.

İstanbul'a karayoluyla götürüleceğinin bildirilmesi üzerine Çakıcı'nın avukatı Filiz Hocamoğlu Kanat, Çakıcı'nın uzun süre cezaevi aracında yolculuk yapamayacağına yönelik sağlık raporunu sundu.

Başsavcılık rapor üzerine Çakıcı'nın İstanbul'a havayoluyla gönderilmesine karar verdi. Bu sabah geniş güvenlik önlemleri altında karayoluyla Ankara'ya götürülen Çakıcı, Esenboğa Havalimanı'ndan 11.50'de uçakla İstanbul'a hareket edecek.

Çakıcı’ya meşaleli karşılama

Alaattin Çakıcı, hastanedeki annesini ve babasının kabrini ziyaret etmek üzere İstanbul’a geldi. Jandarma araçları ile havalimanından çıkan Çakıcı’yı bir grup meşalelerle karşıladı.

Kırıkkale'de cezaevinde yatan Alaattin Çakıcı, ilk olarak Ankara Esenboğa Havalimanı'na geldi. Buradan Türk Hava Yolları uçağı ile İstanbul'a getirilen Çakıcı'yı iki jandarma minibüsü bekledi. Uçağın altına yaklaşan jandarmalar, elleri kelepçeli Çakıcı'yı araca bindirdi. Havalimanından jandarma araçları ile çıkan Çakıcı’yı bir grup destek amaçlı takip etti. E-5 Karayolu’na girmeden jandarma araçlarının önüne geçen grup, meşaleler yaktı.