İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında polisler arama yapmak için sabah saatlerinde Can Dündar'ın evine gitti. Evde kimseyi bulamayan polis, daha sonra Dündar'ın eşi Dilek Dündar'a ulaştı. İzmir'de bulunan Dilek Dündar, ilk uçak ile İstanbul'a gitti. Evine öğle saatlerinde giden Dündar, evinin kapılarını polise açtı. Terörle Mücadele ekipleri Can Dündar'ın evine girerek arama yaptı. Gazeteci Banu Güven de destek amacıyla Dündar'ın evine geldi.

Dündar'ın evindeki arama 2 saat sürdü. Arama sonrası Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar bir açıklama yaptı. Kendisinin İstanbul'da olmadığını belirten Dündar, sabah arama için geldiklerini İzmir'den apar topar İstanbul'a döndüğünü söyledi.

Bir telefon ve bir hafıza kartına el koydukalarını belirten Dündar, telefonun da eski bir telefon olduğunu onun dışında bir şey bulamadıklarını söyledi. Can Dündar'ın kitaplarını uzun uzun aradıklarını belirten Dündar, "Kitapların aralarına baktılar, dosyalarına baktılar. Bize bir tutanak verdiler" şeklinde konuştu.

Yurtdışında bulunan Can Dündar'la ilgili de açıklama yapan Dilek Dündar, eşinin gelmesini istemediğini çünkü onu bir hedef haline getirdiklerini söyledi. Döner dönmez eşinin gözaltına alınacağını, hakkında yakalama kararı olduğunu belirten Dilek Dündar, eşiyle telefonda konuştuklarını da ekledi.