Silivri Cezaevi'nden Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile birlikte tahliye olan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ilk günün ardından saat 12.30 sıralarında Cumhuriyet gazetesine gitmek Çengelköy'deki evinden ayrıldı. Evden ayrılırken eşi Dilek Dündar el sallayarak yolcu etti.

ÖZGÜRLÜĞÜ SOLUYORUZ

Evinin çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Can Dündar, “Evet özgürlüğü soluyoruz. İlk sabahımız özgür sabahımız. Sabah 8'de söz vermiştik Erdem ile birbirimize uyandırırız diye. 8'de sayım oluyordu çünkü. Uyanamadık hakikaten. İnsanın özgürlüğünü kaybedip tekrar bulması çok özel bir duygu. Kıymetini biliyor insan, hem özgürlüğün, evinin, eşinin, dostunun ailesinin... Sevenlerimiz ile hasret giderdik. Şimdi gazetemize gidiyoruz. Mesleğimize devam edelim kaldığımız yerden devam edelim. Nerde kalmıştık “dedi.

ASIL MÜCADELEYİ KALEMİMİZLE VERECEĞİZ

Tutkulu gazeteciler için "umut nöbet"inin devam edeceğini beliren Dündar, “Elbette.. Türkiye'de gazeteci olmak böyle birşey. Bir içeridesiniz bir dışarıda nöbettesiniz. Öyle olacak. Diyarbakır'a gideceğiz, Silivri'de de nöbet olacağız.Ama asıl mücadeleyi kalemimiz ile vereceğiz. Ama zannediyorum Anayasa mahkemesinin kararı içerideki bir çok arkadaşımız için umut olacaktır ışık olacaktır yol olacaktır “ dedi.

Dündar, yurtdışına çıkma yasağı ile ilgili soruya, "Normal bir karar zannediyorum. Anayasa Mahkemesi'nin kararı büyük oranda beraatın kapısını açacağını düşünüyorum. Onun için bundan sonra yasaklar bize zarar vermez. Mücadeleye devam" diye konuştu.

3 AY SONRA EŞİMİ KAPIDAN UĞURLAYABİLDİM

Dilek Dündar evinden gazeteye giden eşini el sallayarak yolcu etti. Gazetecilere kısa bir açıklama yapan Dilek Dündar, “3 ay sonra en sonunda eşimi kapıdan uğurlayabildim. Çok mutluyuz . Özgürlüğe kavuşması çok güzel. İnşallah bütün gazeteciler özgür kalır evlerinden gazeteye uğurlanırlar. Gazetecilik için güzel bir gün başlasın" dedi.

Evinden ayrılan Can Dündar Genel Yayın Yönetmenliği yaptığı Cumhuriyet gazetesine gitti.