Kitap teslim töreninde bir konuşma yapan Çanakkale Lions Kulüp Başkanı Tülay Güzel, topladıkları 2000 kitabı üniversiteye hediye etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Çanakkale Lions Kulübü ve Leo olarak üyelerimiz ve üyelerimizin arkadaşları aracılığıyla 2000 kitaba ulaştık. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale'nin gözbebeği. Kütüphane ile ilgili üniversite de yapılan çalışmaları önemsiyor, üniversite'ye desteğimizin sonsuz olduğunu ifade etmek istiyoruz. Kütüphanemizin yoğun olarak kullanıldığını bugün burada bir kez daha gördük. Tüm Çanakkale'yi , Çanakkaleli STK'ları kitap bağışında ÇOMÜ'ye desteğe davet ediyoruz. Ayrıca ÇOMÜ Kütüphanesinden en çok faydalanan ve kitap okuyan öğrenciyi kulüp olarak 2011 – 2012 Akademik yılsonunda ödüllendirmek istediğimizi de buradan duyurmak istiyoruz" dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ise üniversiteye Çanakkale'nin desteğini görmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Çanakkale Lions ve Leo Kulübünün katkılarıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kütüphanesi'ne 2 bin kitap hibe edildi. Bu bizim için çok sevindirici ve umut verici bir tören. Bu kütüphane sadece üniversitenin değil, Çanakkale'nin de kütüphanesi. ÇOMÜ Kütüphanesi'nin büyümesi üniversitemiz için öncelikli konuların başında geliyor. Öğrencilerin buraya gelmesi için burayı cazip hale getirmek, sürekli kaynakları yenilemek ve sayılarını arttırmak gerekiyor. Biz de bütçemizin çoğunu buraya aktarıyoruz. Burası tam anlamıyla bir araştırma üniversitesi olma yolunda ilerliyor. Üniversitemiz 19 yıllık bir üniversite. Son altı ayda kütüphanede büyüme, satın alma ve kütüphane'ye bağışlanan kitap sayısı oldukça fazla. Türkiye'nin en hızlı büyüyen ve bölgenin en büyük kütüphanesi olan ÇOMÜ Kütüphanesi'nde mevcut personelimiz kitapları kaydetmeyi yetiştirmede güçlük çekiyor. Ayrıca elektronik veri tabanlarına üyelikte de önemli iyileşmeler sağlanıyor. 2012'de de büyüme katlanarak devam edecek. Bugün gerçekleşen 2 bin kitap bağışı ile birlikte ÇOMÜ Kütüphane'sinin kitap koleksiyonu 170 bin cilt kitabı geçti. 65 bin elektronik kitap, 16 bin 500 tam metin elektronik dergi, Çanakkale'nin ilçelerinde bulunan meslek yüksekokullarında 30 bin kitap bulunmakta." dedi.

ÇOMÜ Kütüphanesi bölgenin en büyüğü

ÇOMÜ Kütüphanesi'nin son alımlar ve yeni bağışlar ile birlikte 2011 Eylül ayı itibariyle Batı Marmara'nın ve Güney Marmara'nın en büyük üniversite ve kent kütüphanesi olduğunu da belirten Rektör Laçiner, "500 kişilik oturma kapasitesi olan ÇOMÜ Kütüphanesi'nin toplam raf uzunluğu 5 bin 500 metre. Tüm öğrenciler tüm kaynaklardan ve internetten gece 00.15'e kadar yararlanabiliyor. Bu süre çok yakında 24 saat olacak. ÇOMÜ Kütüphanesi'ne alımlar tüm hızıyla devam ediyor. Sizler gibi STK'ların, derneklerin de üniversitemize desteği çok önemli. Çanakkale halkından, derneklerden, sivil toplum kuruluşlarından bize ulaştırılacak her kitap bizim için çok değerli. Bugüne kadar yararlandığınız, öğrencilerimizle paylaşmak istediğiniz her türlü kitap ve araştırma kaynaklarını siz değerli Çanakkale halkından bekliyoruz." şeklinde konuştu.