Fadimana Tekin’in birlikte yaşadığı 24 yaşındaki Koray Kara da, iddiaya göre yerde baygın halde yatan Fırat Perker’i ayıltmak amacıyla havaya kaldırıp yere attı. Ambulansla hastanaye kaldırılan çocuk müdahaleye rağmen kurtarılamazken, Fadimana Tekin ve Koray Kara gözaltına alındı.

Olay, dün saat 20.30 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Şeker Murat Mahallesi Hamzavi Sokak’ta meydana geldi. Daha önce iki kez evlenen ve şu an akvaryum işleten Koray Kara ile birlikte yaşayan ev hanımı Fadimana Tekin, iddiaya göre oğlu Fırat Perker’in halıya işemesi üzerine evin koridorunda bulunan nacağın sapıyla, oğlunun başına vurdu. Fırat’ın bayılıp yere yığılması üzerine paniğe kapılan kadın, sevgilisini çağırdı. Eve gelen sevgilisi Koray Kara da iddiaya göre ağzından köpük gelen ve baygın halde yerde yatan Fırat Perker’i ayıltmak amacıyla havaya kaldırıp yere attı. Ardından 112 Acil Servis’e haber verdi. Ambulansla Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Fırat Perker, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Perker’in ölümünü şüpheli bulan doktorlar polise haber verdi.

VÜCUDUNDA YANIK İZLERİNE RASTLANDI

Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri, çocuğun vücudundaki daha önceye ait yanık izlerini fark etti. Çocuğun işkence görmüş olabileceği üzerinde duran polis, annesi Fadimana Tekin ile sevgilisi Koray Kara’yı gözaltına aldı. Fırat Perker’in yapılan otopsisinde ise beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdiği saptandı.

Fadimana Tekin ve sevgilisi, yapılan sorgulamalarında suçlarını itiraf etti. Oğlunun halıya işemesi üzerine başına nacağın sapıyla vurduğunu belirten Fadime Tekin’in ifadesinde, "Çocuk halıya işeyince sinirlendim. Nacağın sapıyla kafasına vurdum. Bayılınca da Koray’ı çağırdım. O da oğlumu ayıltmak için havaya kaldırıp yere attı. Fırat ayılmayınca da Koray onu ambulansa hastaneye götürdü" dedi.

KAYNAR SUYLA İŞKENCE YAPMIŞ

Koray Kara’nın, daha önce de halıya işediği gerekçesiyle minik çocuğun üzerine kaynar su dökerek işkence yaptığı iddia edildi. 4 çocuk annesi Fadimana Tekin’in zihinsel engelli 12 yaşındaki oğlunun boşandığı ilk eşinden, ölümüne neden olduğu Fırat Perker ile 4 yaşındaki oğlunun boşandığı ikinci eşinden, 6 aylık çocuğunun da sevgilisi Koray Kara’dan olduğu belirtildi. 3 çocuk da Çocuk Esirgeme Kurumu’na yerleştirildi.

Fadimana Tekin ve Koray Kara adliyeye sevk edildiği sırada, kadının annesi Hülya ve babası İsmet Tekin, "Nasıl kıydın küçük çocuğa, nasıl yaptın?" diyerek tepki gösterdi. Gazetecilerin ’oğlunuzu niçin öldürdünüz?’ sorusuna ise Fadimana Tekin, ağlayarak ’Sana ne’ diye yanıt verdi. Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.