İzmit'in Yeşilova semtinde dün saat 08.30 sıralarında meydana gelen olayda, evinden cezaevine gitmek için yola çıkan İsmet Aktürk'ün içinde bulunduğu ve makam aracı olarak kullandığı hafif ticari aracın yanına yaklaşan kırmızı renkli bir otomobilden tabancayla ateş açıldı. Aracın kaportasını delen 4 kurşundan 3'ü vücuduna isabet eden İsmet Aktürk ağır yaralanırken, aynı zamanda infaz koruma memuru olan şoförü onu hemen Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Ameliyata alınan Aktürk, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü cinayetin ardından olayı çözmek için hemen özel ekipler oluşturdu. Bu arada suikastı düzenleyenlerin kullandığı otomobilin bulunması için geniş çaplı araştırma başlatıldı. Kente giriş çıkış noktalarında görev alan ekipler Mobese ve diğer güvenlik kameralarını tek tek taradı. Ancak bu sabaha kadar aracın izine rastlanmadı.

2 KİLOMETRE YAKINDA

Suikastı gerçekleştirenlerin kullandığı otomobil bugün saat 11.00 sıralarında olay yerine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta, Kandıra Yolu kenarında patika yoldan inilen ağaçlık alanda terk edilmiş bulundu.

Otomobilin bulunduğunu öğrenen Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel de olay yerine geldi. Araca tuzaklanmış patlayıcı olabileceği ihtimaline karşı bomba imha ekiplerinin çalışmasının ardından otomobilde parmak izi alındı. Ardından da detaylı inceleme yapılmak üzere otomobil çekiciyle Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi.

Yapılan ilk incelemede suikastta kullanılan otomobilin çalıntı olduğu ve başka bir aracın plakasının takıldığı ortaya çıktı.

Çete ve yasa dışı örgüt suçlularının bulunduğu Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün öldürenlerin, bu otomobili ağaçlık alanda terk ettikten sonra başka bir araçla kaçtıkları belirtildi. Yasa dışı örgüt üyesi oldukları üzerinde durulan saldırganların kimliklerinin belirlenmesi ve yakalanmaları için çalışmalar sürdürülüyor.