Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını ile ilgili 81 ilin Milli Eğitim Müdürlükleri'ne gönderdikleri yazıyla, kutlamaları sadece okul salonları ve bahçeleri ile kısıtlayan kararı, CHP Bayraklı Gençlik Kolları üyeleri bir basın açıklaması ile tepki verdi. Bayraklı Sevgi Yolun'da bulunan Atatürk Büstü önünde gerçekleşen basın açıklamasında konuşan CHP Bayraklı Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Özmen "Biz Atatürk gençleri kendi bayramımızı kutlamaktan ne üşürüz, ne hasta oluruz ne de derslerimizden geri kalırız" dedi.

Basın açıklamasının yapan CHP Bayraklı Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Özmen, 72 yıldır coşkuyla kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını Ankara dışındaki stadyumlarda artık göremeyeceğini dile getirerek, "AKP önce Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 91. yılı şerefine düzenlenen Harp Okulu öğrencilerinin yürüyüşünü iptal etti. Daha sonra deprem bahane ediyerek Cumhuriyet Bayramı iptal edildi. Şimdi de Atatürk'ün Kurtuluş Savaşını fitillediği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının coşkusunu kaybetmesi içir eşi görülmemiş bahanelerle Ankara dışındaki stadyumlarda kutlanılmasını kaldırdı" dedi.

Cumhuriyeti yok etmeye çalışıyorlar

Sözde gerekçelerle bu etkinliklerin kaldırıldığını söyleyen Özmen, "Sözde bayrama hazırlık sürecinde gençler üşüyor, hasta oluyor ve derslerinden geri kalıyorlarmış. Soruyoruz, "Ankara'daki öğrenciler üşümüyor, hastalanmıyor ve eğitimlerinden geri kalmıyor da tüm bu felaket senaryoları sadece Ankara dışındaki öğrencilerin başına geldiği için mi kutlamalar iptal ediliyor?" Cumhuriyet anaları çocuklarını bayramda görmekten onur ve gurur duyar. Biz senin zihniyetini çok iyi biliyoruz. Milli Bayramları ve Cumhuriyeti yavaş yavaş yok etmeye çalışıyorlar. Biz Atatürk'ün mirasçıları olarak ne bayramlarımızdan vazgeçeriz ne de Cumhuriyeti korumaktan. Bizler bu genelgenin biran önce geri çekilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Esin Gençel