Eski Başbakan Tansu Çiller yazılı açıklamasında şunları söyledi:

"Ülkemiz siyasetinin önde gelen şahsiyetlerinden, 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in vefatından büyük üzüntü duydum. Millete hizmeti her şeyin üstünde tutmuş, ülkemize büyük eserler kazandırmış, siyasi tarihimizde iz bırakmış önemli bir siyaset duayenidir

Kıratın millete hizmet yolunda kendisiyle uzun yıllar birlikte çalıştık, çok anılarımız oldu. Tanışıklığımız, siyaseten yasaklı olduğu dönemde Tuzla'daki evine daveti ile başladı. Konuşmalarımızda demokrasi aşığı yanını, bu yöndeki heyecanını gördüm. Siyasete atılmam yönündeki çağrısına olumlu cevap vermemde demokrasiye olan bağlılığı en önemli etken olmuştur"


"MİLLETİMİZ, DAVA ARKADAŞLARI VE SEVENLERİ TARAFINDAN UNUTULMAYACAKTIR"

"Daha sonra, Doğru Yol Partisi'nin zor şartlarda kuruluşunun ardından, o zamanki Parti Genel Merkezi binasının zemin katındaki, Mahzen olarak da anılan toplantı odasında demokrasi yolunda birlikte önemli çalışmalarımız oldu. Demokrasi ve Türkiye Sevdasıyla Mahzenden çıkıp, 6 kez gittiği makama 7. kez geldi ve son noktada demokrasi meşalesi olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı oldu.

Milletimiz, dava arkadaşları ve sevenleri tarafından unutulmayacaktır. Allahtan kendisine rahmet, Ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.Allah taksiratını affetsin. Mekanı Cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun"