"Karagümrük çetesi" olarak bilinen suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen 7 kişiden 4'ü tutuklandı, 2 kişi serbest bırakıldı. "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü ise hala hastanede. Serbest bırakılanlar arasında Nejat Ergin de bulunuyor.

ŞEKERİ VE TANSİYONU YÜKSELDİ

Soruşturma kapsamında tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde müşahede altına alındı. Ünlü'nün basın danışmanı Özay Oral, hastane önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Oral, "Hocamız biliyorsunuz, ifade verdi. Şekeri ve tansiyonu yükseldi. Bu nedenle hastaneye kaldırıldı. Şuanda doktor müşahede altında tutulmasına karar verdi. Ne zaman taburcu olacağı henüz belli değil" diye konuştu.

Soruşturma kapsamında sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Ünlü, soruşturma Savcısı Mehmet Ali Uysal tarafından yaklaşık 5 saat sorgulanmış daha sonra tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti. Nöbetçi mahkemedeki sorgusunun başlamasından önce Ünlü, ani şeker yükselmesi ve tansiyon şikayeti ile ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Haberi alan Ünlü'nün yakınları da hastane önüne geldi. Hastane önünde Ünlü'nün sağlık durumu hakkında bilgi almak için bekleyen yakınlarından birisi ise dua etti.

Öte yandan yine tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen ismi öğrenilemeyen bir kadın şüpheli de rahatsızlanarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

TEKNİK TAKİBE TAKILDI

Ahmet Mahmut Ünlü Karagümrük çetesine düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Ünlü buradan rahatsızlanarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Ahmet Mahmut Ünlü, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Ünlü'nün Karagümrük çetesine yönelik operasyonda bu sabah gözaltına alındığı öğrenildi. Öğle saatlerinde Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilen Ünlü, hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından içeri sokuldu. Ünlü’nün görüntüsünün alınmaması için giriş kapısının önü çevik kuvvet polisi ile perdelendi.

TABURCU EDİLDİ

"Karagümrük çetesi"ne yönelik soruşturma kapsamında getirildiği adliyede rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Ahmet Mahmut Ünlü Hoca, taburcu edildi.

Sabah saatlerinde Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi tamamlanan Cübbeli Ahmet Hoca, polis eşliğinde tekrar adliyeye sevk edildi. Hastanede tekerlekli sandalye ile çıkartılan Cübbeli Ahmet Hoca, kendisini adliyeye götürecek ambulansa yürüyerek bindi. Cübbeli Ahmet Hoca'yı taşıyan ambulans, polis eşliğinde adliyeye doğru yola çıktı.


TUTUKLANDI

Cübbeli Ahmet hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü Karagümrük çetesi soruşturmasında tutuklandı.