Son yapılan SBS'nin yerleştirmesinin yürütmesi durduruldu. Bu sonuca göre 1 milyon 112 bin adayın sınav sonucu yeniden değerlendirilecek.

SBS'de Almanca ve İngilizce testlerinin cevap anahtarlarını karıştırılınca 718 öğrencinin puanı yanlış hesaplanmıştı. Bunun üzerine  CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Danıştaya başvurmuştu.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanlığı SBS karar ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada “SBS’yi durdurma kararı bize ulaştı. Olası mağduriyetleri önlemek için çalışma başlattık” ifadeleri yer aldı. Bakanlık ayrıca karara bir üst mahkemede itiraz edeceklerini belirtti.

Mahkeme kararıyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı şu açıklamayı yaptı:
"12 Temmuz 2013’de açıklanan sınav sonuçlarının ardından aynı gün yapılan inceleme sonucunda Almanca ve Fransızca testlerini yanıtlayan 718 adayın yabancı dil testlerine ilişkin değerlendirmesinde yanlışlık yapılınca bu testlerden sınava girenlerin değerlendirilmesi yeniden yapıldı. Hiçbir mağduriyete yer vermeyecek tedbirler alınarak yeni puanlar açıklandı.

Bu karar 15.01.2014’te Bakanlığımıza ulaştı. Mezkur karardan kaynaklanabilecek olası mağduriyetleri önlemeye yönelik çalışmalar Bakanlığımız tarafından başlatılmış olup, “yürütmenin durdurulması kararına bir üst mahkemede itiraz hakkımız” da dahil olmak üzere gerekli tüm hukuki süreçleri takip edeceğiz."

BAKANLIKTAN HAMLE      

2013 yılında SBS sınavına giren 1.2 milyon adayın puanı yeniden hesaplanacak. İptal kararı üzerine öğrenciler büyük şok yaşarken Bakanlık'ın yazılı açıklama yapması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı, İdare Mahkemesi'nin 2013 SBS sınav sonuçları hakkında yürütmeyi durdurma kararına karşı itiraz edecek.Bakanlık yetkilileri, bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı'na "mağdur olunduğu" iddiasıyla tek bir başvurunun dahi yapılmadığını belirterek, "Bakanlık, yürütmeyi durdurma kararına bir üst mahkemede itiraz edecek" ifadesini kullandılar.

BAKANLIK, MAHKEME KARARINA İTİRAZ EDECEK
 
Milli Eğitim Bakanlığı, İdare Mahkemesi'nin 2013 SBS sınav sonuçları hakkında yürütmeyi durdurma kararına karşı itiraz edecek. Bakanlık yetkilileri, bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı'na "mağdur olunduğu" iddiasıyla tek bir başvurunun dahi yapılmadığını belirterek, "Bakanlık, yürütmeyi durdurma kararına bir üst mahkemede itiraz edecek" ifadesini kullandılar.
 
"HUKUKİ BULMUYORUZ" 


Bakanlık yetkilileri, 18.İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararını hukuki bulmadıklarını, savunmalarında belirttikleri hususlar ışığında, üst mahkemeye itirazda bulunacaklarını vurguladılar.