Tekirdağ'da meydana gelen kazada, feribottan inen bir otomobilin denize uçmasının ardından ülke genelindeki limanlar mercek altına alınırken, işletme ruhsatı ve uluslararası yolcu gemileri yanaşma sertifikası (ISPS) bulunmadığı gerekçesiyle Datça Limanı ulaşıma kapatıldı. Sorunun bir yıldır aşılamaması, Belediye Başkanı CHP'li Şener Tokcan'ın  tepkisine neden oldu. Datça Belediyesi'nin Mart ayı olağan meclis toplantısında konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Tokcan, Yunan Adaları Rodos ve Simi'den Datça'ya bir yıldır hiçbir teknenin gelemediğine dikkat çekti.

Datça limanın yetersiz olması nedeniyle sorunun bu noktaya geldiğini belirten Başkan  Tokcan şunları söyledi:
"Sonuçta, Datça önemli bir gelirden oldu. Daha önce her hafta cumartesi günleri, Rodos ve Simi'den gelen Yunanlı turistler ilçe ekonomisine önemli katkı sağlıyordu. Bir yıldır, bu hareket durdu. Ne yazık ki, Datça kamu hizmetlerinden yeterince yararlanamıyor. Özel bir kastın olduğuna inanmıyorum. Ancak yarımadanın coğrafi durumu ve Marmaris'e olan uzaklığı nedeniyle hizmetler aksıyor. Askerlik Şubesi'nin kapanması, bir türlü yapılamayan hastane en çarpıcı örnekleri oluşturuyor."

'Belediye olarak yetkimiz yok'

Datça'nın 1960'lı yıllarda yapılan balıkçı barınağından medet umar hale geldiğine değinen Şener sözlerini şöyle sürdürdü:
"Balıkçı barınağı küçük çaplı ilavelerle bugüne kadar geldi. Artık yetersiz olduğu bir gerçek. İşletme belgesi sorunu ortaya çıktı, sorun bir türlü aşılamıyor. Balıkçı barınağı statüsündeki liman, Tarım Bakanlığı tarafından balıkçı kooperatifine devredildiği için belediye olarak bizim hiçbir yetkimiz yok. Kooperatifin gücü ise sınırlı ve kendi çapında sorunları aşmaya çalışıyor. Olan, Datça'ya oluyor. Temenni ederiz, turizm sezonuna kadar işletme belgesi alınır, liman yeniden uluslararası yolcu ulaşımına açılır."