CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili Twitter hesabından paylaştığı kutlama mesajında, özgürlük ve bağımsızlığı karakteri kabul eden Atatürk'ün kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyetinin temelinde, anayasada da vurgulanan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışının olduğunu belirterek, "Hukukun üstünlüğüne inanmış bizlerin, bugün verdiği Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırma mücadelesinin de meşru dayanağı budur. Vatandaşlarımızın kalıcı huzur ve adalet talebine ancak Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırdığımızda ulaşılabilecektir" ifadelerini kullandı.

'Yaşasın cumhuriyet'

Kılıçdaroğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazsa, kazanılan zaferler kalıcı olmaz' sözünü hatırlattı ve mesajında şu ifadelere yer verdi:Oysa ülke ekonomimizin bugün içinde bulunduğu tablo, Atatürk'ün uyarısının aksine üretmeyen, savurgan, liyakatsiz, yandaşları koruyan ve dışa bağımlı bir politika izlenilmesinin sonucudur. Özellikle kadınlar ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimiz, bu ekonomi politikasının getirdiği ağır yükün altında ezilmektedir. Ancak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde ve eşsiz iradesiyle Milli Kurtuluş Savaşı'nı başarıyla tamamlamış ve cumhuriyeti kurmuş olan ülkemiz, bugün de içinde bulunduğu zor koşulları ortadan kaldıracak birikime sahiptir. Bu bağlamda unutulmamalıdır ki martın sonunun getirdiği bahar, geniş bir mutabakata dayalı demokrasi mücadelesinin ilk neticesidir. Türkiye, cumhuriyete ve demokrasiye kalpten bağlı milletimizin verdiği güçle büyük ve kalıcı hedeflerine mutlaka ulaşacaktır. Bu duygu ve inançla 96'ncı yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve terörle mücadelede şehit olan kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Yaşasın Cumhuriyet!"

Başkanlardan 1 dakikalık klip
İzmir'de CHP'li belediye başkanları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96'ncı yıl dönümü kutlamaları nedeniyle 1 dakikalık klip hazırladı. Kamera karşısına geçen belediye başkanları, Cumhuriyet'i kutladı.
İzmir'de 30 ilçenin 24'ünde seçimi kazanan CHP'nin belediye başkanları, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kamera karşısına geçti. Başkanlar, tam metnin bazı kelimelerini söyleyerek, Cumhuriyet tarihinden söz etti ve 29 Ekim'in önemine değindi. Videoda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Cumhuriyet ilelebet payidar kalacak. Cumhuriyet sevdalılarına İzmir'den selam olsun. Yaşasın Cumhuriyet" ifadelerini kullandı. İlçe belediye başkanları ise, şunları söyledi: Bugün öyle bir gün ki, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının dünya tarihine altın harflerle yazdığı bir gün. Bugün Türkiye Cumhuriyeti tam 96 yaşında. İyi ki doğdun vatan, iyi ki varsın Atam. Açtığın yolda, izinden gitmeye, durmaksızın ilerlemeye, adaletin peşinden koşmaya, Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmaya devam edeceğiz. İzmirli belediye başkanları olarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Cumhuriyetimizin 96'ncı yılında ve sonsuza dek kalbimizde hep Atatürk olacak. Video, belediye başkanlarının sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.