Son yolculuğuna uğurlanmak üzere dün akşam saatlerinde memleketine naaşı getirilen merhum Cumhurbaşkanı Demirel'in öğle namazını müteakip gerçekleşecek cenaze töreni için Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda insan İslamköy'e gelmeye başladı. Tören için yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı İslamköy'de Demirel'in naaşının bekletildiği Şehriban Hatun Camii avlusunda yer alan morgun önünde jandarma nöbeti devam ediyor. Törenin yapılacağı Demirel Külliyesi'ne açılan tüm yollar kapatılırken, otomobilleriyle veya kiraladıkları otobüslerle, minibüslerle İslamköy'e gelenler yürüyerek tören alanına ulaşabildi.

SİYASİLERDEN ÇELENKLER

Törene sabah saatlerinde aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genç Parti imzasıyla Cem Uzan, Bedrettin Dalan, sanatçı İbrahim Tatlıses, şirketler, sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri de ulaştı. TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çelenkleri ise Demirel'in naaşının konulacağı musalla taşının hemen arkasında yer aldı.



Törene katılmak için gelenlerin ilk ziyaret ettiği yer, Süleyman Demirel'in siyasi hayatının tüm izlerinin sergilendiği ve adını taşıyan Demokrasi ve Kalkınma Müzesi oldu. Müze girişinde ziyaretçileri selamlayan Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından yapılan Demirel'in balmumu heykeli, günü ölümsüzleştirmek isteyenlerin fotoğraf çektirdikleri nokta oldu. Külliyede yer alan cami ve müze girişlerinde anı defteri açılırken, yıllarca siyasi arenada Demirel'i desteklemek için yapılan atkılar, bu kez 'Seni Unutmayacağız' yazısıyla törende ortaya çıktı. 10 liraya satılan atkılar, 'Baba Süleyman Demirel' yazılı fotoğraflar törene katılanların boyunlarına, ceketlerine asıldı.

Demirel'in fötr şapkasını almayı başaranlardan kendisini onun 'manevi kızı' gibi görenlere, yanında koruma olarak çalışanlara ve hatta Anadolu kulüplerinin eski amigolarına kadar çok saylıda kişi, Demirel'e son görevini yapmak için İslamköy'deydi. İzmir'den Harran'a kadar sabah saatleri itibariyle binlerce kişi İslamköy'e ulaşırken, Demirel için Bilecik'ten toprak getirenler de olduğu görüldü.


Bahçeli'nin ayağı kırmızı halıya takıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Isparta Belediyesi'ni ziyaretinde kırmızı halıya ayağı takılınca, korumasının yardımıyla düşmekten son anda kurtuldu.



Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in cenaze törenine katılmak üzere Isparta'ya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Isparta Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye girişinde üzerine güller serilen kırmızı halıyla karşılanan Bahçeli, kendisini bekleyen zabıta mangasını selamladıktan sonra bir ara düşme tehlikesi atlattı. Kırmızı halıya basacağı sırada ayağı takılan Bahçeli, koluna giren koruması tarafından düşmekten kurtuldu.

Ardından başkanlık makamına çıkan Devlet Bahçeli, Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın'a başsağlığı diledi. Bahçeli, "Acınız büyük, Türk milletinin başı sağolsun, Allah gani gani rahmet eylesin" dedi.

Bahçeli, Başkan Günaydın'a cenazede gösterdiği titizlikten dolayı da teşekkür etti. Bahçeli, gazetecilerin soru sormalarına, cenaze törenine geldiği gerekçesiyle istemedi.


Demirel'in cenazesinde protokol izdihamı

Vefat eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in cenaze namazı öncesi cami avlusunda protokol safında izdiham ve kargaşa yaşandı.



Demirel'in cenazesi Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy'de Şehriban Hatun Camii'nin avlusuna getirildi. Öğle namazı sonrası cenaze namazı için protokol üyelerinin avluya gelmesi sırasında izdiham ve kargaşa yaşandı.

Cenaze namazı için avluya TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu alana geldiği sırada yerlerine güçlükle geçti. Görevliler yer açmaya çalışırken, liderler kalabalık arasında kaldı.

İzdiham sebebiyle panik yaşanınca görevliler uyarı anonsu yapmak zorunda kaldı.


Demirel'in naaşı gül yaprakları arasında getirildi

Vefat eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in cenazesi Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy'de Şehriban Hatun Camii'nin avlusuna getirildi.



Demire'in cenazesi dün akşam Şehriban Hatun Camii'ne konulmuştu. Camide ve avluda protokol ve vatandaşlar cenaze namazı için sabah saatlerinden itibaren toplanmaya başladı. Demirel'in naaşı, saat 12.40 sıralarında cami avlusuna getirildi. Naaşın getirilmesi sırasında vatandaşlar tabuta gül yaprakları attı.

Demirel'in cenazesi, öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Çalcatepe'deki Anıtmezar'a defnedilecek.

Demirel'in cenazesi defnedildi

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in cenazesi Çalcı Tepesi'ndeki anıt mezarda toprağa verildi.

Demirel için memleketi İslamköy'deki Şehriban Hatun Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz tarafından kıldırıldı. Naaş daha sonra askerler tarafından alınarak toprağa verileceği alana götürülmek üzere cenaze aracına konuldu.

Daha sonra Çalcı Tepesi'ndeki anıt mezar alanına getirilen Demirel'in cenazesi, burada toprağa verildi.