BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün Diyarbakır'da göğsünde hissettiği şiddetli sıkışma ve ağrı nedeniyle özel Memorial Hastanesi'ne kaldırıldı. Geceyi hastanede geçiren Demirtaş'a bu sabah saatlerinde anjiyo yapıldı. Demirtaş'a anjiyo uygulayan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Cegerğun Polat, hastane önünde yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

"Dün bize müracaatının ardından bir takım sağlık kontrollerini yapma ihtiyacı duyduk, kendisini yatışını yaptık. Yatırarak tahlillerini yaptık, ama izleyen takiplerinde bir takım şüpheler biraz daha yoğunlaştı. Bu takipleri 24 saate tamamlayalım istedik. 24 saat sonrası bu sabah erken saatlerde bir efor testi yaptık. Hem efor testinin sonucu, hem de şikayetleri üzerine korner anjiyografi kararı aldık. Sabah saatlerinde sayın genel başkana korner anjiyografi yaptık, koldan yaptığımız korner anjiyografi tıkayıcı, her hangi hayati önem taşıyan ciddi bir darlık saptamadık. Bu yüzümüzü güldüren bir sonuç."

MİDEDE SORUNLAR VAR


Demirtaş'ın durumunun iyi olduğunu, akşam saatlerinde ya da yarın taburcu etmeyi planladıklarını belirten Dr. Polat, "Başka problemleri de yok değil, onlarla ilgili de görüş alışverişlerinde bulunduk. Ama tümünü medikal izleyebileceğimiz şikayetleri mevcut. Ulaştığımız sonuç yüz güldürücü, onun adına da kendi adımıza da. Genel tanıların nedeni şu aşamada mide ile ilgili bazı problemleri olduğu kanaatine vardık. En azından şikayetlerini açıklayacak şeyler bunlar. Ama kalp damarlarıyla ilgili ilerleyen dönemlerde bir sorun yaşayacağını düşünmüyoruz" dedi.

Bu arada Demirtaş'ı TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi.