Boks malzemeleri, boks sporunun yanı sıra Kick-Boks, Muay-Thai, Wushu Sanda gibi spor branşlarında da kullanılan malzemelerdir. Bu malzemeler, koruyucu malzememeler kıyafetler olarak ayrıma tabi tutulabilirler.

Koruyucu malzemelere, bandaj, kask, dişlik, boks eldiveni, göğüs koruyucu, ayak botu, kogi, kaval koruma, boks torbası ya da diğer bir deyişle kum torbası malzemesi söylenebilir.

Kıyafetler ise, şort, tişört, boks pantolonu olarak söylenebilir.

BOKS ELDİVENİ

Eldiven seçimi yapılırken dikkat edilmesi gerekenleri birkaç grupta toplayabiliriz. Renk ya da desen, üretiminde kullanılan malzeme, OZ değeri, kalıbı şeklinde gruplandırılabilir.

Renk ya da desen konusunda seçim yaparken, uğraştığınız spor dalına uygun seçim yapmalısınız. Yani, wushu ile uğraşıyorsanız kırmızı ya da siyah renklerden birisini seçmek zorundasınızdır. Buna karşılık, Boks, Kick-Boks, Muay-Thai branşlarında ise, mavi ya da kırmızı renklerden birisini seçebilirsiniz. Bu renkler dışında seçim şansınız yoktur.

Başka renk seçiminiz bulunmadığı gibi, düz renk seçmelisiniz. Yoksa, desenli boks eldiveni kullanımı da yasaktır.

Ancak, antrenmanlarda kullanacağınız eldivenleri istediğiniz şekilde seçebilirsiniz. Özellikle bu desenli ve alev modelli eldivenlerin çokça tercih edildiğini söylemeliyiz.

Üretimde kullanılan malzeme bakımından ise deri ve suni deri şeklinde ayrımlar bulunur. Fiyatı doğrudan belirleyen bir unsurdur. Suni derilerin rahatsız edici bir koku yaptığını söyleyelim.

OZ değeri denildiğinde sakın eldivenin boyutu aklınıza gelmesin. OZ değeri boyutla değil sıkletle yani kilo ile alakalıdır. Müsabakalar için 10 OZ tercih edilirken, antrenmanlar için genelde 12 OZ tercih edilmektedir.

Gördüğünüz gibi boks malzemeleri belirli standartlara uygun olmak zorundadır. Bu standartlar genel itibariyle hem yetişkinler hem de çocuklar için geçerli bir durumdur.

Tabi ki tüm bu malzemelerin yanı sıra çalışırken ihtiyaç duyacağınız boks torbasına ihtiyacınız olacaktır. www.deparsport.com sitesi en uygun boks torbası fiyatları ile sizlere hizmet vermeye devam ediyor.

İhtiyacınız olan her türlü spor malzemelerini bu sitede uygun fiyatla bulabilirsiniz. Güvenli ve kaliteli hizmet sunan firma, tüm ürünlerini en kısa sürede adreslerinize ulaştırmaktadır. Aynı ürüne daha fazla para ödemek zorunda değilsiniz. Deparsport.com ile hesaplı ve güvenli alışverişin tadını çıkartabilirsiniz.