Gülçin Karaegemen - Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ve Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı dün Park Cafe'de düzenlenen toplantıda Yaşar Üniversitesi'nin 2012-2013 döneminde yapacağı girişimlerden ve atılımlardan bahsetti. Yeni akademik dönemde 'Yat ve Marina İşletmeciliği' bölümü ve kentin en büyük problemleri arasında gösterilen 'Deprem Mimarisi' alanında uzmanlar yetiştirmek amacıyla çalışmalar başlattıklarının müjdesini veren Barkan, "İçinde bulunduğumuz süreçte bu programa yönelik olarak sektörlere yönelik ihtiyaç analizi ve program içeriğini oluşturma çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu çalışmaları tamamladığımızda, her zaman olduğu gibi, Türkiye ve uluslararası alanda kaliteli kadro olanaklarını da belirleyeceğiz. Bu gereklilikleri sağladıktan sonra Yüksek Öğretim Kurulu'na başvurumuzu yapacağız" diye konuştu.

Deprem Mimarları Yaşar'dan çıkacak

Mimarlık Fakültesinin, yapılan ön çalışmaları tamamlayarak gerçekleştirdiği program geliştirme çalışmalarıyla öğrencilerine Deprem Mimarisi alanında da uzmanlık kazandıracağının altını çizen Barkan, "Bu konuda da İzmir ve Ege Bölgesi'nin mimarlık alanında çok ihtiyaç duyduğu Deprem Mimarları Yaşar Üniversitesi'nden mezun olacak" dedi.

Ortak uzmanlaşma alanları 

Fakültelere bağlı bölümler arasında 'Ortak Uzmanlaşma Alanı Yaratan Programlar' da oluşturacaklarına değinen Barkan, "Yaşar Üniversitesi olarak 'ikinci ana dal' ve 'yan dal' uygulamasını zaten başarılı bir biçimde zaten uyguluyorduk. Bu uygulama, öğrencilerimize var olan diğer bölümlerde de uzmanlık kazandırma amacına yönelikti. Ortak alan uygulamasının bu modelden farkı, Yaşar Üniversitesi'nin bölümlerinin arasındaki ortak uzmanlaşma alanlarının saptanması ve öğrencilerimize bu alanlarda da fırsat yaratılmasıdır. Bu konuda araştırma ve analiz çalışmalarımızı iki yıldır sürdürüyorduk. Bu model, dünyanın markalaşmış kaliteli üniversitelerinde de etkili biçimde uygulanan bir yöntemdir. Bu uygulamayla fakülte bölümlerimize kayıtlı öğrencilerimize, ikinci ana dal veya yan dal kapsamında ek uzmanlaşma olanağı daha yaratılabilecektir. Bu alanlar, sektörlere yönelik olarak yapmakta olduğumuz analizler sonrasında ortaya çıktı" diye konuştu.

Eğitim alanı 60 bin metre kare olacak

Yaşar Üniversitesi'nin 11 yılını değerlendiren Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ise üniversitenin spor, sanat ve tasarım alanında başarılı öğrencilerini tanıttı. Yaşar Üniversitesi'nin 11 yıl önce 52 öğrenci ile yola çıktığını, 2012 yılı itibariyle 5 bin 613 öğrenciye ulaştığını belirten Yiğitbaşı, uluslararası öğrenci sayısında yaşanan artışa vurgu yaparak, güz döneminde 85, bahar döneminde ise 25 uluslararası öğrencinin tercihini Yaşar Üniversitesi'nden yana kullandığını ifade etti. Yiğitbaşı ayrıca 2013 yılının Haziran ayında bitirilmesini planladıkları ek kampus inşaatlarının tamamlanmasıyla üniversitelerinin eğitim alanının 60 bin metre kareye ulaşacağını da sözlerine ekledi.