İstanbul Kağıthane'de 'Adımlar Dergisi'nde patlama meydana geldi. İBDA-C'ye yakınlığı ile bilinen dergideki patlamaya bir bombanın neden olduğu öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Emniyet yetkilileri derginin giriş kapısının önüne bırakılan bombanın, kapının açılmasıyla patladığını bildirdi. Patlamada derginin yazarlarından olan 45 yaşındaki Ünsal Zor hayatını kaybetti. 3 kişinin de patlama nedeniyle yaralandığı öğrenildi.

Hürriyet Mahallesi, Dr. Cemil Bengü Caddesi üzerindeki 6 katlı bir binanın 3. katında bulunan ve "İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi" (İBDA-C) örgütüne yakınlığıyla bilinen aylık "Adımlar Dergisi"nin ofisinde saat 19.45 sıralarında patlama meydana geldi.

Şiddetli patlamayla birlikte ofisin bulunduğu kattaki duvarlar çökerken, çevredeki ev ve işyerlerinin camları kırıldı. Olayın ardından itfaiye ekiplerinin dergi ofisinde yaptığı incelemede, derginin yazarlarından Ünsal Zor'un cesedine rastlandı.

Zor'un cesedi, savcının olay yerindeki incelemesinin ardından ambulansla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Patlamada hafif yaralanan 2 kişi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, 1 kişi de çevredeki bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.


Dergideki patlamayla ilgili emniyetten açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İBDA-C örgütüne yakınlığıyla bilinen "Adımlar Dergisi"nin ofisinde meydana gelen patlamayla ilgili gece saatlerinde yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"25.03.2015 günü saat 19.30 sıralarında İlimiz Kağıthane İlçesi Hürriyet Mahallesi Dr. Cemil Bengü Caddesi No:48 Kat:3 adresinde faaliyet gösteren Adımlar Fikir Kültür Siyaset isimli derginin giriş kapısı önüne bırakılan bombanın kapının açılması ile birlikte patlaması neticesinde Ünsal Zor (45) isimli şahıs olay yerinde hayatının kaybetmiştir. Bahse konu olayda; Ali Osman Zor (47), Cem Türkbiner (30) ve Cüneyt Karan (39) isimli şahıslar yaralanmıştır. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ŞÜPHELİ MOTOSİKLET İNCELENMEK ÜZERE EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Patlamanın ardından Olay Yeri İnceleme ve Bomba İmha Uzmanı ekipler, bina içerisinde ve çevresinde saatlerce inceleme yaptı; delil topladı. İncelemeler sırasında binanın önünde park halinde bulunan motosikletten şüphelenen polis ekipleri, motosikleti incelemek üzere çekiciye yükleyerek emniyete götürdü.



Patlama sonrası oluşan hasar gün aydınlanınca daha da netleşti

Kağıthane'deki Adımlar Dergisi'nin bürosundaki patlamanın binaya ve çevreye verdiği hasar günün aydınlanmasıyla birlikte daha da belirginleşti. Bazı evlerin ve dükkanların camlarında kırık ve çatlaklar olduğu görüldü.

Dün akşam saat 19.30 sıralarında Hürriyet Mahallesi, Dr. Cemil Bengü Caddesi üzerindeki "İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi" (İBDA-C) örgütüne yakınlığıyla bilinen aylık "Adımlar Dergisi"nin ofisinin giriş kapısı önüne bırakılan bombanın patlaması sonrası 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. Günün aydınlanmasıyla birlikte de patlamanın yaşandığı binada ve çevresinde oluşan maddi hasar daha da netleşti.

Şiddetli patlamayla birlikte ofisin bulunduğu kattaki duvarların çöktüğü, çevredeki ev ve işyerlerinin camlarında kırıklar ile çatlaklar oluştuğu görüldü. Öte yandan polis ekiplerinin binanın önündeki tedbir amaçlı bekleyişi de sürüyor.