Derya- Mustafa Sert çifti, engel tanımayan aşkları uğruna 2008'de bu mücadeleye başladı. Mersin'in Anamur İlçesi'nde oturan Derya Sert, bekar olduğu dönemde 2009'da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gelerek konulan teşhis üzerine tedavi sürecine başladı. 2010'da evlenen çiftten Derya Sert, aynı yıl yine Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından kadın hastalığıyla ilgili bir dizi operasyon geçirdi.

Kadavradan rahim bulununca 45 kişi arasında doku grubu ve diğer testleri tam uyan Derya Sert 8 Ağustos 2011'de ameliyata alındı. 7 saat süren ameliyatın ardından uzun süre steril odada kalan Derya Sert, taburcu edildikten sonra Antalya'da hastanenin kiraladığı ve yeri gizli tutulan bir eve yerleştirildi. Kontrolleri hastanede yapılan Derya Sert, ayda iki kez doktorları tarafından muayene ediliyor, oto tamircisi eşi Mustafa Sert ise Anamur ile Antalya arasında gidip geliyordu.

Geçen 31 Mart'ta embriyo transferi başlatılan Derya Sert'in iki hafta sonra da hamile olduğu açıklandı. Eşinin hamile olduğunu öğrendikten sonra Antalya'da sürekli yaşama gerçeğiyle karşı karşıya kalan Mustafa Sert, Anamur'da mesleğini ve atölyesini de bırakmak zorunda kaldı. Süresi henüz kesinleşmeyen Antalya'daki yaşamlarını sürdürmeleri için bir işe ihtiyacı olan Mustafa Sert, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından sözleşmeli işe alındı. Mustafa Sert'in, otoparkta görevlendirileceği belirtildi.

Aldıkları müjdeli haberin ardından Antalya'da sürekli yaşama kararı alan çiftin, hastaneye daha sık gelmeleri gerekeceği için bu kararı aldıkları belirtildi.

ACAR VE KAYA'NIN KIZI DA ÇALIŞIYOR

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 21 Ocak 2012'de yapılan ameliyatla Türkiye'nin ilk tam yüz nakli gerçekleştirilen 20 yaşındaki Uğur Acar, nakilden 146 gün sonra üniversitede sözleşmeli personel olarak işe başladı ve rektörlük ile hastane arasında evrak getirip götürmekle görevlendirildi.

Uşak'ta geçirdiği tren kazasının ardından beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi tarafından organları bağışlanan ve yüzü Acar'a nakledilen 39 yaşındaki Ahmet Kaya'nın Antalya'da oturan evli kızı Leyla Kahveci de olimpik yüzme havuzunun bulunduğu spor tesislerinde resepsiyon görevlisi olarak işe alındı.