Çocuklarını yurda verme durumu ile karşı karşıya kalan 33 bin 344 çocuğun ailesine gerekli yardımlar iletildi. Devletin desteği sayesinde 42 bin 205 çocuk ailesinin yanında kalıyor.

Bakanlığın yürüttüğü ‘Aileye Dönüş ve Aile Yanında Destek Uygulaması’ sonuç verdi. 2005 yılından bu yana hayata geçirilen uygulama ile 8 bin 861 çocuk ailesine geri kavuştu.

Uygulama öncesi, ekonomik yoksulluk gerekçesiyle çocuklar aile yanından devlet korumasına alınıyordu. Korumaya alınmadan devletin desteklediği çocuk sayısı 33 bin 344 oldu. Aile yanında desteklenen çocuk sayısı da toplam 42 bin 205'e ulaştı. Bakanlık yetkilileri, aile bütünlüğünün bozulmamasının önemine işaret ederek yoksul ailelere desteğin artarak sürdüğünü aktardı.

251 TL İLE 565 TL ARASINDA EKONOMİK DESTEK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ekonomik nedenlerle korunmaya muhtaç duruma düşme tehlikesi olan ve sosyal yardımlarla desteklenmesi durumunda korunmaya muhtaçlığı sona erecek çocuklar için aile yardımı yapıyor. Belli periyotlarla sürdürülen yardımlar süresi sona ermeden önce mutlaka yeniden inceleniyor. Ailelerin durumunda düzelme olup olmadığı görülüyor. Düzelme durumunda yardım kesiliyor aksi halde sürüyor. Yardım almak isteyen aile bir dilekçe ile yaşadığı yerdeki il ve ilçe müdürlüklerine başvuruyor. Bakanlık görevlileri başvuru sahibi ve aile ile görüşüyor. Görüşme sonrası gerekli görülürse yardımlar başlatılıyor.

Aylık ödemeler şu kalemlerden oluşuyor:

- Okul öncesi çocuk: 314,39 TL
- İlköğretime devam eden çocuk: 471,58 TL
- Orta öğretime devam eden çocuk: 503,02 TL
- Yüksek öğretime devam eden çocuk: 565,09 TL
- Yetişkinler için: 251,51 TL