Otomotiv devi Tofaş'tan, eylemlere katılarak slogan attıkları gerekçesiyle işten çıkartılan sağır ve dilsiz işçiler, işaret diliyle açıklama yaparak tepki gösterdi. İşçiler, "Adımızı bile söyleyemiyoruz, nasıl slogan atalım" dediler.

EYLEM BAŞLATTILAR

Tofaş'tan işten çıkartılan işçiler, haklarını aramak amacıyla Kent Meydanı'nda çadır kurdu, imza kampanyası başlattı. Birçok vatandaş, işçilerin mücadelesine destek vererek imza kampanyasına katıldı. İşçiler, "Ölmek var, dönmek yok", "Açlıktan ölmeyiz, davadan dönmeyiz" şeklinde slogan attı.

"RAMAZAN AYINDA 82 ARKADAŞIMIZI İŞTEN ATTINIZ"

İşçiler adına açıklama yapan İbrahim Gürkan, eylemlerin bir ayağının sendikaya yönelik olduğunu, bir diğer hedefin ise ücretlerin artırılması talebine dayandığını dile getirdi. Bu süreçte işçi çıkartılmayacağı yönünde kendilerine söz verildiğini ancak bunun günü kurtarmaya dönük bir hamle olduğunu belirten Gürkan, isnat edilen suçlamaların komikliğine dikkat çekti.

"İşitme engellileri bile yönetime karşı slogan atmak suçundan işten çıkarttınız" diyen Gürkan, şöyle devam etti: "Adını söyleyemeyen insanları slogan attı suçuyla işten çıkarttınız. Mübarek Ramazan ayında, aralarında 6 işitme engellinin de bulunduğu 82 arkadaşımızı işten attınız. Susacağımızı zannediyorsanız asla susmayacağız, asla durmayacağız, asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Her gün burada ve ülke genelinde hakkımızı arayacağız."


"SESSİZ İNSANLAR OLARAK NASIL SLOGAN ATABİLİRİZ"


Konuşmaların ardından işten çıkartılan sağır ve dilsiz işçiler ise işaret diliyle tepkilerini dile getirdiler. İşçilerin kendi dillerinde, "Bizi işten çıkardılar, suçunuz slogan atmak dediler. Sordukları zaman adımı söyleyemiyorum. Soruyorum size, sessiz insanlar olarak nasıl slogan atarız?" demesi dikkat çekti.