Diyarbakır'da sabah saatlerinde bombalı bir saldırı düzenlendi. Bağlar İLçesi'nde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yakınlarında düzenlenen bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 2'si polis 6'sı sivil 8 kişi şehit oldu. Saldırıda 100'den fazla kişi de yaralandı. Daha sonra gelen bilgide 1 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi.

Yapılan incelemede saldırının patlayıcı yüklü bir minibüsle yapıldığı ortaya çıktı. 1 tonun üzerinde patlayıcının kullanıldığı de tespit edildi. Patlamnın olduğu yerde bir çukur oluşurken, çevrede bulunan binalarda da hasar oluştu.

Diyarbakır'da bugün sabah saatlerinde merkez Bağlar İlçesinde bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne yönelik düzenlenen 2 polisin şehit olduğu, 7 vatandaşın da yaşamını yitirdiği, yaklaşık 100 kişinin yaralandığı bombalı saldırı ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.



BOMBALARI GÖREN TAKSİCİ BAĞIRDI

Görgü tanıklarının anlatımına göre, içerisinde tonlarca patlayıcı bulunan minibüs Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne girişine gitmeden önce bir taksi ile çarpıştı. Kazaya karışan bomba yüklü minibüs durmadan kaçınca, taksicinin peşine düştüğü ve minibüsün önünü patlamanın gerçekleştiği noktada kestiği belirtildi. Taksicinin burada aracından inerek minibüse gittiği ve kapıyı açtığı sırada bomba düzeneklerini görünce, "Bomba var" diye bağırıp kaçtığı; bu sırada Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü çevresindeki polislerin mevzi aldığı ve bazı vatandaşların kaçtığı öğrenildi. Bunun üzerine araçta bulunan PKK'lı teröristin araçtaki bombaları patlattığı öğrenildi.



GÖZÜNÜ KAYBEDEN BEBEK AMBULANS UÇAKLA ANKARA'DA

Patlamada yaralanan yaklaşık 100 kişi ilk aşamada bölgeye yakın özel hastanelere sevk edilirken, yaralılardan 7'sinin tedavisinin sürdüğü belirtildi. Yaralılardan bir bebeğin ise patlamada bir gözünü kaybetmesi, diğer gözünün de hasar görmesi nedeniyle ambulans uçak ile Ankara'ya sevk edildiği öğrenildi.

DİYARBAKIR'DAKİ PATLAMADA 1 KİŞİ DAHA YAŞAMINI YİTİRDİ

Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesi Aydın Arslan bulvarındaki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne yönelik gerçekleştirilen bombalı araç saldırısında 1 kişi daha yaşamını yitirdi. 2 polis ile 1 emniyet görevlisinin şehit olduğu patlamada hastanede tedavi gören 1 yaralının daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdiği belirtildi. Böylece saldırıda 3'ü emniyet görevlisi, 6'sı sivil toplam 9 kişi şehit oldu.