Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 7 şüpheliyi dün hastaneye götüren zırhlı polis midibüsüne düzenlenen bombalı saldırıda PKK'ya haraç toplayan 3 zanlı öldü, 12'si polis 45 kişi de yaralandı. Kentte Sur ilçesinde operasyonların tamamlanması ve 31 Mart'ta otogar yakınlarında yine polis servisine düzenlenen saldırıda 7 polisin şehit olduğu saldırının ardından yeşeren huzur ortamı yeniden bozuldu.

POLİS ARACININ İÇİNDE GÖZALTINA ALINAN PKK'LILAR VARDI

Saldırı, merkez Bağlar İlçesi Batıkent Meydanı mevkiinde dün 16.30 sıralarında meydana geldi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün PKK'ya yönelik Bismil ilçesi ile kent merkezinde düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan yedi şüphelinin sağlık kontrolü için hastaneye götürüldüğü ve içinde dokuz polisin de bulunduğu zırhlı servis midibüsü Dicle Bulvarı üzerinden geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin daha önceden yol kenarına park ettiği bomba yüklü araç uzaktan kumandayla infilak ettirildi.


ŞİDDETLİ PATLAMA BÜTÜN KENTTEN DUYULDU

Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulu ile bir çay bahçesinin önünde meydana gelen şiddetli patlama bütün kentten duyuldu.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada yaralılar arasında olay yerinin civarında oturan ve araçlarında seyahat edenler ile çay bahçesinde oturanların da yer aldığı kaydedildi. Açıklamada, "Patlamada 12'si polis 45 kişi yaralanmıştır. Ayrıca ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan üç şahıs müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını kaybetmiştir" denildi.


ÖLENLERDEN 3'Ü DE GÖZALTINA ALINAN PKK'LILAR

Saldırıda ölen üç kişinin PKK adına Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bulunan fabrikaya el koyma ve PKK'ya haraç toplama suçunu işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan şüpheliler olduğu öğrenildi.

YARALILAR ARASINDA 1 AYLIK BEBEK DE VAR

Patlamada yaralananlar arasında annesi D.Ç. ile parkta bulunan 1 aylık Z.L.Ç isimli kız bebek de bulunuyor. Yaralı bebek ve annesinin Gazi Yaşargil eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi devam ettiği ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

1 POLİSİN DURUMU AĞIR

Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedaviye alınan 12 polis memurundan birinin durumunun ise ağır olduğu, ameliyata alındığı belirtildi. Diğer yaralıların da çeşitli hastanede tedavisinin devam ettiği, 16 yaralının tedavilerinin tamamlanarak taburcu edildiği öğrenildi.

ÖĞRENCİLERİN 2 SAAT ÖNCE OKULDAN AYRILMASI FACİANIN BÜYÜMESİNİ ENGELLEDİ

Dicle Bulvarı üzerindeki saldırı noktasının yakınında 7'nci Kolordu Komutanlığı nizamiyesi, askeri lojmanlar, MİT binası ile Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulu ile Batıkent Sitesi bulunuyor. Öğrencilerin iki saat önce okuldan ayrılmasının da facianın büyümesini önlediği belirtildi.