Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kadavradan rahim naklini gerçekleştirerek dünya tıp literatürüne giren ekip, geçen 31 Mart'ta embriyo transferi işlemini başlatmış, 12 Nisan'da da Sert'in hamile olduğu kamuoyuna açıklamıştı.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Ünal ve Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, "Dünyanın kadavradan rahim nakli yapılan ilk hastası Derya Sert’in 8’inci hafta sonundaki kontrolünde embriyo kalp atışlarının izlenmemesi üzerine gebeliği sonlandırılmıştır. Hastanın genel durumu iyidir ve evinde istirahat etmektedir. Uygun şartlarda hazırlıkları tamamlandığında tüp bebek tedavisine devam edilecektir" ifadesine yer verdi.

İKİNCİ DENEME 4 AY SONRA

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan, 8 haftalık gebeliği sonlandırılan Derya Sert'e embriyo naklinin devam edeceğini söyledi. İkinci denemeyi 4 ay sonrası için planladıklarını açıklayan Prof. Dr. Özkan, “Şu an için kadavradan naklettiğimiz rahmin çalışıyor olması önemli. Biz bebeğin kalp atışlarını duyduğumuzda rahmin görevini yaptığını anladık. Bu bizim için çok önemliydi. En az 3- 4 kez daha embriyo naklini deneyeceğiz" dedi.

Prof. Dr. Özkan, gebeliğin dün 13 Mayıs'ta sonlandırıldığını belirterek, Sert'in sağlık durumunun iyi olduğunu evinde dinlendiğini dile getirdi.