Lise ve Üniversite eğitimi için yurtdışı hayali kuran öğrencilerin hayalini kurduğu okullar 10 - 17 Mart tarihlerinde Ankara, Bursa, İzmir ve İstanbul'da gerçekleşecek olan Edufairs - Yurtdışı Eğitim Fuarları için Türkiye'ye geliyor. Fuarlara Türk öğrencilerin yakından takip ettiği 50'yi aşkın okul katılacak.

Edufairs Yurtdışı Eğitim Fuarları'na katılacak öğrenciler bu yılda dünyanın en ünlü okullarının stantlarını gezerek okul temsilcileri ile yüz yüze görüşme fırsatı bulacak ve fuar boyunca gerçekleşecek olan kayıtlarda özel indirimlerden yararlanma şansını yakalayacaklar.

Ülke pavilyonları kurulacak

15'i aşkın ülkenin temsil edildiği fuarlarda bu sene ilk defa gerçekleşecek olan uygulama ile ziyaretçiler ilgilendikleri ülkelere ait okulları ülke pavilyonlarında ziyaret edebilecek. Bu sayede öğrenciler, okulların yanısıra gitmek istedikleri ülkeler ile ilgili tanıtımları da takip etme imkanı yakalayacaklar.

Fuara katılan bazı okullar

University of Dundee

University of Dundee, "Times Higher Education" öğrenci anketlerine göre şehrin merkezindeki mükemmel konumu ve yenilikçi yatırımları sayesinde Büyük Britanya'nın en iyisi seçildi. Microsoft kurucusu Bill Gates Şubat ayında Dundee ile birlikte yeni bir araştırma merkezi için güçlerini birleştirme kararı aldı.

George Brown

Kanada'nın en iyi üniversitelerine bir geçiş kapısı olan ve programlarıyla Kanada'nın en iyileri arasında gösterilen George Brown bu sene Edufairs Yurtdışı Eğitim Fuarları'nda yer alacak. 150'den fazla sertifika, diploma, lisans ve yüksek lisans programı sunarken öğrencilerini "gerçek yaşamda aranılan çalışan" statüsüne getirmek için kullandığı yenilikçi ve interaktif eğitimi ile uluslar arası öğrenciler tarafından yoğun talep görüyor.

New York Film Academy

Steven Spielberg, Martin Scorsese, Al Pacino, Robert Downey Jr ve daha bir çok Hollywood yıldızının yönlendirdiği adres: New York Film Academy. New York Film Akademisi günümüzün en iyi film yapımcıları tarafından dünyanın en iyi uygulamalı film ve görsel sanatlar okulu seçilmiştir. New York Film Academy de bu sene Edufairs Yurtdışı Eğitim Fuarları'nı seçti. Ayrıca bu fuar döneminde okulun fuar ziyaretçileri için ayrı bir sürprizi de var.

Müşterileri arasında Animal Planet, Harvard University, Nike, Polo Ralph Lauren gibi önemli isimler olan fotoğraf ve film yapım sanatçısı Brian Dilg, Edufairs Yurtdışı Eğitim Fuarları kapsamında Türkiye'ye geliyor. Özel olarak düzenlenecek panel programında fotoğraf sanatı ve NYFA hakkında önemli bilgiler paylaşacak ve panellerin sonunda soru cevap seansları ile ziyaretçiler profesyonel bir isimle sohbet etme fırsatını da yakalayacaklar.

Rus okulları Türk öğrenciler için eliyor

Dünya'nın önde gelen Rus Üniversiteleri ve çok sayıda Rusya Federasyonu devlet üniversitesinin yetkili temsilcisi LINESEDU ile Edufairs Yurtdışı Eğitim Fuarları'na katılacak.

Lomonosof Moskova Devlet Üniversitesi

Rusya'nın en iyi, dünyanın en iyi ilk 100 üniversitesinden biridir. Bugün 97 ülkeden 3.000 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim aldığı Rusya'nın en prestijli üniversitesidir.

Saint Petersburg Devlet Politeknik Üniversitesi, kendi alanında en iyi ilk 5 teknik üniversitesinden biridir. Bugün Uluslararası Eğitim Programı altında bünyesinde bir çok yabancı öğrenciye eğitim verirken, aynı zamanda Apple gibi birçok ünlü bilişim firmasıyla sıkı bir işbirliği içerisindedir.

Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi, Moskova şehrinin merkezinde bulunan, bugün bünyesinde 2.000 yabancı öğrenciye eğitim veren ve kendi katogorisinde Rusya'nın en iyi dördüncü üniversitesidir. Rusya Halkların Dostluğu üniversitesi, bir çok milletten yüzlerce öğrenciyi bir araya getiren ve her geçen yıl yabancı öğrenci sayısını daha da arttırarak, yabancı öğrencilerin ilgi odağı olmuş prestijli bir Rus üniversitesidir.

Lobaçevskiy Nijniy Novgorod devlet Üniversitesi, 2009 Kasım ayında yapılan akademik yarışmalarda, Rusya'nın en iyi ilk 12 üniversitesinden birisi seçilerek, Lobaçevskiy Nijniy Novgorod Ulusal Araştırma ve Geliştirme Üniversitesi olarak isim değiştirmiştir. Aynı zamanda kampüsünde Intel firmasının resmi ofisiyle, dünyada bilişim teknolojileri alanında Bill Gates tarafından değerlendirilen en iyi ilk 10 üniversite arasındadır. Rusya'nın en büyük 3. Şehri olan Nijniy Novgorod şehrinin merkezinde yer alan üniversite bünyesinde bugün 100 lerce yabancı öğrenci, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitim almaktadır.

Fuar Takvimi Belli Oldu

4 farklı şehirde gerçekleşecek olan Yurtdışı Eğitim Fuarları, 10 Mart 2013 Pazar günü Ankara Hilton Oteli'nde, 12 Mart 2013 Salı günü Bursa'da Holiday İnn Otel'inde, 13 Mart 2013 Çarşamba günü İzmir Swiss Otel'de ve 16 - 17 Mart 2013 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. 

Program:

10 Mart 2013 Pazar - ANKARA Hilton Otel Saat: 13:00-18:00

12 Mart 2013 Salı - BURSA Holiday Inn Saat: 13:00-17:00

13 Mart 2013 Çarşamba - İZMİR Swiss Otel Saat: 14:00-19:00

16-17 Mart 2013 Cumartesi-Pazar - İSTANBUL Kongre Merkezi Harbiye Saat: 13:00-18:00