Ege Üniversitesi ile İzmir merkezli yazılım firması Netsis, üniversite-sanayi işbirliği alanında bir protokole imza attı. Mövenpick Otel'de gerçekleştirilen protokol töreninde işbirliğinin detaylarını anlatan E.Ü İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haluk Soyuer, iki kurum arasında yapılacak anlaşma kapsamında öğrencilere yönelik geliştirilen işletme simülasyonu dersi ve sertifika programıyla daha donanımlı öğrencileri mezun etmeyi planladıklarını söyledi. Uygulamanın 2013-2014 eğitim öğretim yılında başlatılacağını ifade eden Soyuer, uygulamanın güz ve bahar dönemlerini kapsayacak şekilde süreceğini açıkladı. Soyuer, yalnızca işletme bölümü 3.sınıf öğrencilerinin katılımına açılacak eğitimlerin daha sonraki dönemler için de sürekli hale getirileceğini vurguladı.



Üniversite- sanayi işbirliği


Üniversite-sanayi işbirliği konusunda sanayicilerin birtakım yanılgıları olduğuna dikkat çeken Netsis Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ihlamur ise konuşmasında şunları kaydetti: "İşbirliği projelerine kısa değil uzun vadede bakılmalı. Sanayiciler kısa süreli düşündüklerinde uygulamaları karlı bulmayabiliyor. Netsis'in 22 yıllık geçmişine baktığımızda ilk zamanlar çekinerek başladığımız üniversite işbirliği adımlarımız için bugün iyi ki işbirliği yapmışız diyoruz. Bölgemize iyi hizmet etmek adına yetiştirilmiş insan gücünden yararlanmanın öneminin farkındayız. Bu çerçevede Ege Üniversitesi ile yaptığımız bu protokolden dolayı çok büyük heyecan duyuyoruz."



'Uygulanabilir bilgi sağlıyoruz'

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ise üniversite-sanayi işbirliği konusunda özellikle son yıllarda büyük adımlar attıklarını belirtti. Netsis ile geliştirdikleri projenin dikkatle incelenmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Genç öğrencilerimiz ve yenilikçi yapımızla üniversitemizde bilgi üretiyoruz. Bilgi rafta kalmamalı anlayışı ile sanayicilerimizin kaynağını sunduğu bir platformda bilginin uygulanabilirliğini sağlıyoruz. Netsis'in etkileşim için kaynak sunduğu bu günde kendi yazılımlarını birlikte geliştirmeyi de önermesi takdir edilmesi gereken bir durum. Bu özgüvenle birlikte projenin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.


İşletme simülasyonu


Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Netsis arasında imzalanan protokol ile işletme bölümü 3.sınıf öğrencilerine 1 yıl boyunca verilecek işletme simülasyonu dersi ile bir işletmenin bilgi teknolojileri kullanılarak nasıl daha etkin ve verimli yönetilebileceği gösterilirken, güncel örneklerle iş yaşamına hazırlanmaları sağlanacak. İşbirliği çerçevesinde ortak sertifika programları, ortak seminer ve sempozyumlar düzenlenerek proje desteklenecek. Öğrencilerin Ar-Ge projelerine katılımları teşvik edilecek ve Netsis'le birlikte Türkiye çapındaki 400 çözüm ortağı bünyesinde iş ve staj olanakları sunulacak.