Aykut Polatlı-Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi gönüllü öğrencileri ve EDAK'a bağlı eczacılarla birlikte gerçekleştirilen organizasyonun proje sorumlusu olarak yer alan Engin Dünyaoğulları, AIDS farkındalığını oluşturmak için en doğru yer olan üniversitedeki çalışmalarının olumlu ve verimli geçtiğini söyledi.

AIDS farkındalık günü olarak kutlanan 1 Aralık gününde EDAK'a bağlı eczacılar, gençlere AIDS'ten korunarak sağlıklı cinsel ilişkinin yöntemlerini anlattılar. Cinsel ilişkinin sağlıklı olması koşuluyla bir tabu olarak algılanmaması gerektiğini dile getiren Dünyaoğulları, 'Gençlerin cinsel konularda birçok eksiği var. Bu eksiklikleri nedeniyle yanlış bir ilişki sonrası yaşanabilecek sağlık sorunlarının farkında değiller. Biz yaptığımız çalışma ile bu soruna bir nebze olsun çözüm bulmaya çalıştık' dedi.

Konunun öneminin gençler tarafından çabuk algılanmasının sevindirici olduğunu, etkinliklerini sürekli ya da belli aralıklarla yine gerçekleştirmek istediklerini dile getiren Dünyaoğulları, 'Gençlere ulaşabileceğimiz en güzel yerde, üniversitede, çalışmamızı olumlu olarak gerçekleştirdik' diye konuşarak öğrencileri ve gençleri 3 Aralık günü Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde gerçekleşecek olan sempozyuma davet etti.