Enver Aysever'in sorularını yanıtlayan Eminağaoğlu, geçtiğimiz gün TBMM Adalet Komisyonu'nda yaşananları anlatarak; 'Ben TBMM'de böyle bir sahneyle karşılaşacağımı asla düşünmezdim. Bakan'ın 2 sıra arkasında oturuyorum. Bir anda ceketimden pantalonuma kadar her tarafın ıslandı, sular atıldı. Daha sonra ben olayın o boyutta kalacağını düşünürken, ayağa kalktım bir anda bir milletvekili iki milletvekilinin omzuna ellerini bastırıp destek alarak çok sert bir darbe aldım.

Çeneme ve boğazıma denk geldi. O anda diğer muhalefet milletvekilleri araya girmese, ki arkamdan sayısız yumrukta aldım. Onları kim attı bilmiyorum. O arada diğer milletvekilleri araya girmese çok açık bir linç sahnesi var. Ben orada yargıda çok seslilik anlamında, 'Türkiye'yi bu nereye götürülüyor' diye bulunduğum bir yerde atılan bu tekme bana değil' diye konuştu.

'AK PARTİ ADI HAKKINDA İŞLEM YAPAN SAVCI BENİM'

Başbakan'ın kendine yönelik eleştirilerine yanıt veren Eminağaoğlu şöyle konuştu; 'Başbakan Erdoğan'ın belediye başkanlığı dönemini inceleyen savcıyım. O süreçte CHP'yle ve Meclis'teki diğer partilerle ilgili işlemler de yaptım. Hatta belki Başbakan bilmiyor olabilir ama; Siyasi partiler yasasında her partinin bir adı bir de kısaltılmış adının tüzükte olabileceği belirtiliyor. Yani ikinci bir ad alamaz. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı iken, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kısaltılmış ad almadığı, AK Parti'nin ikinci bir ad olduğu ancak bunu kısaltılmış ad gibi kullandığı ve bu şekilde hukuku dolandığı şeklinde bir başvuru yapılmıştı. Bir boyutuyla haklılık var, bir boyutta da bu kadar dar bir bakışla konuya yaklaşılmaz. Hukuksal ve özgürlükler çerçevesinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kısaltılmış adının illa ilk harflerden oluşmayacağı yönünde işlem yapan, karar alan Cumhuriyet Savcısı da benim. Ben sadece onların karşısında, onların aleyhine işlem yapan kişi değilim. Hukuk neyi gerektiriyorsa onu yapıyoruz.'