Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası giriş kapısına dün saat 17.50’de gelen kadın terörist, el bombası attı. El bombası patlamayınca terörist, Kaleşnikof ile ateş açtı. Polisin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, terörist öldürüldü. Teröristin üzerinden Kaleşnikof ile birlikte 2 el bombası ve 1 tabanca çıktı.

2’si polis 3 yaralı

Çatışmada ikisi polis üç kişi yaralandı. Polis memuru İhsan Merde’nin kulağından yaralandığı, polis memuru Tayfun Demirtaş’ın ise alnını kurşun sıyırdığı bildirildi. Çatışma sırasında sol ayak topuğundan yaralanan M.H.G.’nin, İstanbul Üniversitesi’nde gözaltına alınanlara destek için Emniyet’in önüne gelen gruptan olduğu iddia edildi. Silah sesinin ardından Emniyet binasından çok sayıda polis tabancasını çekerek girişe koştu. El bombaları fünyeyle patlatılıp etkisiz hale getirildi.

EMNİYET TEYAKKUZDAYDI

Teröristin Elif Sultan Kalsen (28) olduğu belirlendi. Polis, saldırı sonrası şüpheli 13 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyete yönelik saldırıda başka isimlerin de olup olmadığının tespiti için bölgedeki kamera görüntüleri incelemeye alındı. Emniyetin olası saldırılara karşı günler öncesinden tüm birimleri uyardığı ve teyakkuzda olmaları talimatı verdiği bildirildi. Saldırının ardından her iki yönde trafiğe kapatılan Vatan Caddesi saat 23.00’te açıldı. Emniyet Müdürlüğü çevresindeki şüpheli paketler bomba olma ihtimaline karşı kontrollü bir şekilde fünyeyle patlatıldı.


‘Canlı bomba değilim’ demişti

Elif Sultan Kalsen adı ilk olarak, 2012’de DHKP-C’nin canlı bombaları arasında geçti. Adı kamuoyuna yansıyınca kameralar karşısına geçip canlı bomba olmadığını iddia etmişti. 6 Ocak’ta Sultanahmet’te Turizm Şube Müdürlüğü’ne yönelik canlı bomba saldırısını örgüt,  Kalsen’in yaptığını açıklamıştı. Ancak saldırganın Diana Ramazanova olduğu anlaşılınca, örgüt bildiriyi geri çekti. Kalsen, ocak sonunda Taksim’de polis noktasına otomatik silahla saldırı düzenledi. Polis, kimsenin yaralanmadığı saldırıdan sonra kaçan Kalsen’in peşindeydi.