Enver Paşa'nın torunu olarak da bilinen 66 yaşındaki Osman Mayatepek hayatını kaybetti. Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan Mayatepek'in çoklu organ yetmezliği yüzünden 10 gündür Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gördüğü ve dün akşam saat 22.20 civarında hayata gözlerini yumduğu öğrenildi

Alanya'nın Brezilya Fahri Konsolosu da olan Mayatepek, son röportajında dedesi Enver Paşa'dan bahsederek, onun idealist ve cesaretli bir insan olduğunu söylemişti. Dedesinin ölümden korkmayan biri olduğunu da belirten Mayatepek, İsmet İnönü'nün kendisini 17 yaşındayken yanına çağırdığını ve "Mustafa Kemal, ben ve deden, üçümüzün arasında en cesur, gözü pek olan dedendi. 3'ümüz kurmay subaydık, biz karargahta görev istedik. Deden ise Bulgar dağlarında eşkıya peşinde koştu. 54 kere ölümle yüz yüze geldi' dedi. Dedemle hep gurur duydum" dediğini de anlatmıştı.

Enver Paşa hakkında bilinenlerin yanlış olduğunu da anlatan Mayatepek, dedesinin gerçek kimliğinin anlaşılmasının tek dileği olduğunu da vurgulamıştı.


OSMAN MAYATEPEK KİMDİR?

Osman Mayatepek, 1950 yılında İsviçre'nin Cenevre kentinde doğmuştu. Enver Paşa'nın kızı Türkan'ın oğludur. Osman Mayatepek'in anneannesi Osmanlı Hanedanı'ndan Naciye Sultan'dır.

Babası 1930'lu yılların Meksika Büyükelçisi olan Tahsin Mayatepek'in oğlu Hüveyda Mayatepek'dir. Georgetown Üniversitesi Dış İlişkiler Bölümü'nden mezun olan Osman Mayatepek, dedesi ve babası gibi diplomatlık yapmış, babasının diplomatlığı nedeniyle hayatının önemli bir kısmı yurt dışında geçirmişti.

Mayatepek, 1983'ten itibaren Ankara'da ve Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Alanya Kalesi'ndeki yaşıyordu.


1998 yılından beri Peru'nun diplomatik misyonluğunu yürüten ve Peru Fahri Başkonsolosu unvanı alan Mayatepek, ayrıca Brezilya'nın Alanya Fahri Konsolosu'ydu.