İlçede esnaflık yapan Esen (41), yaptığı açıklamada, kitabı yaklaşık 1 aylık sürede yazdığını ve basım aşamasında olduğunu, engelli, özel bir çocuğa sahip olmanın, sabır, hoşgörü, emek, özel ilgi ve fedakarlık gerektirdiğini söyledi.

Çocuğunun özrünü kabullenme aşamasından sonra, engelli çocuklar için neler yapılabileceğinin derdine düştüğünü belirten Esen, "Onları hayata hazırlamak, bizimle ve bizden sonra, kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için elimizden gelenin fazlasını, tüm imkanlarımızı sonuna kadar zorlayarak yapmaya çalıştık. Engeller aşılmak içindir, engel bedende ya da zihinde değil, engel yürektedir" dedi.

Esen, oğlunun 7 yıl diğer çocuklarla normal bir sınıfta eğitim aldığını, 1 yıl da özel eğitim sınıfında eğitimini sürdürdüğünü ifade ederek, "Biricik oğlum doğduğunda çok mutlu olduk. Oğlumun epilepsi hastası olduğunu öğrendiğimde ise, "Bu hastalıkla nasıl baş edilebilir?" diye çok araştırma yaptım. Düzenli alınan ilaçlar sayesinde oğlumun hastalığı 5 yıldır tekrarlamıyor. Bugün olduğu gibi, yarın da tüm günümü oğluma ayırıp onu mutlu etmek için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

Oğluyla yaşadığı 16 yılı kaleme aldığı ve adını "Umutlar Şaha Kalktı" verdiği kitabında hayata başka pencereden bakmayı öğrendiğini dile getiren Esen, böylelikle eksik kalmış yönlerini geliştirdiğini kaydetti.