Balyoz davasından tutuklanan Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı’nın yardımcılığı görevinde de bulunan, AKP İstanbul milletvekili adayı emekli Tümgeneral Şirin Ünal, Başbakan Erdoğan’ın isteği üzerine memleketi Sinop’ta da seçim çalışması yaptı.

Sinop ve doğum yeri Ayancık’ta hemşehrileri ile buluşan Ünal, ‘’Sayın Başbakanımız bana ‘Senin sadece milletvekili olmanı değil, İstanbul’da yaşayan hemşerilerini de kazanmanı istiyorum. Sinop’tan iki milletvekili istiyorum’ dedi. Başbakanımızın bu isteği benim için emirdir, ne gerekiyorsa yapacağım. İstanbul’daki tüm Sinopluların da Meclisteki sesi olacağım’’ dedi. Geçen seçimlerde 3 milletvekili bulunan Sinop, bu kez 2 milletvekili çıkaracak.


"TUTUKLANMASINA ÜZÜLDÜNÜZ MÜ?’’


Hava Kuvvetleri karargahında ve Eskişehir 1. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığında Orgeneral Bilgin Balanlı’nın yardımcısı olarak da görev yapan Şirin Ünal, ‘’ Balanlı’nın tutuklanmasına üzüldünüz mü?’’ sorusuna ise ilginç bir yanıt vererek ‘’ Konu yargıya intikal etti, bir şey söyleyemem’’ dedi.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e konuşan ‘’ Orgeneral Balanlı ile birlikte çalıştınız mı?’’ sorusuna önce ‘’Başbakanımızın milletvekili adaylarına kendi başınıza basınla konuşmayın diye talimatı var. O yüzden sorunuzu cevaplandıramam. İl başkanımız Aziz Babuşçu’nun basın danışmanıyla konuşun. Onlardan onay çıkarsa sorunuza cevap vermemde bir sakınca olmaz’’ dedi.

Ünal daha sonra ise ‘’Kendisi Hava Kuvvetleri Komutanlığı karargahında kurmay başkanıydı. Benim amirimdi. Bir yıl beraber çalıştım. Balanlı Paşa, Eskişehir 1. Hava Kuvvetleri Komutanlığına atandığında da, ben de bir yıl yardımcılığını yaptım’’ dedi. Ünal ‘’Tutuklanmasına üzülmüşsünüzdür herhalde? denilmesi üzerine de ‘’ Olay yargıya intikal etmiştir. Bir şey söylemem uygun olmaz’’ cevabını verdi.(Gazeteport)