TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki heyet, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret etti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığındaki heyette Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bazı bakan ve milletvekilleri katıldı. Heyet, Aslanlı Yol'dan geçerek, Atatürk'ün mozolesinin önüne geldi. Çiçek'in, Atatürk'ün mozolesine 'TBMM Başkanı' yazılı çelengi koyması ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.   
                                
BAŞBAKAN KATILMADI

Başbakanlık kaynakları, Erdoğan’ın soğuk algınlığı rahatsızlığının sürmesi nedeniyle doktorların, tavsiyesi üzerine Anıtkabir’deki törene katılamadığını bildirdiler. Erdoğan’ın resmi programında Anıtkabir’deki törenlere katılması öngörülüyordu.

GEÇEN YIL DA KATILMADI


Erdoğan, geçen yıl da Anıtkabir’deki törene katılmamıştı. Erdoğan, soru üzerine, “9.5 yıldır bütün törenlere katılmış bir başbakan bir törene katılmıyorsa özel sebebi olmaz. Herhangi bir anlam giydirmeye gerek yok. Olay budur” açıklamasını yapmıştı.